Следва

Parlez-vous français? Търсим си колеги с френски, италиански и английски

Don't be Late, be Great!: Sofia Art Week 2019 - Страхотно, но късно?

София се првръща в еппицентър от арт специалисти в рамките на второто издание на София Арт Уийк. 70 художници, 9 пространства, 1 седмица събития и какво ли още не!

All About Life преди 4 години


Emma Rssx

Между 15-22 юли в София за втори път ще се проведе София Арт Уийк (Sofia Art Week)– платформа, целяща да превърне града в епицентър на интернационална среща между специалисти от сферата на изкуството като куратори, художници, критици, теоритици и активисти от различни държави и българските им колеги. Заедно чрез публични дискусии, изложби, пърформанси, алтернативни форми на образование, интервенции в градска среда и иновативни практики те ще предизвикат потенциала на изкуството в търсене на социална промяна. Такава е и темата на тазгодишното издание: "Страхотно, но късно", базираща се на актуалната международна среда, изградена от противоречия, военни зони, скрити и открито банални политически програми, фалшиви новини и духовно осъзнаване.

Yael Davids

Гостите и българските им колеги ще провокират публиката с въпроси като:
Какви са новите изкази в изкуството? Kаква е истината: тази, която някой ти казва или тази, която преживяваш? Кой може да я изговаря и от какво се състои тя? Какъв е статутът на свободата и от какво се влияе? Индивидуална ли е борбата или изисква групово действие?

Тази несигурна свобода на съвременната епоха се превръща в начин на възприемане на реалността, оставяйки индивида в състояние на застой, виртуална неопределеност и себестагнация. Може би е време за действия? Какви биха могли да бъдат те?


Антон Терзиев

Абревиатурата на София Арт Уийк от английски - "saw" се превръща в миналото време на глагола "да видя". Също така в превод от английски SAW е трион. Какво трябва да загубим, отрежем, за да видим, прогледнем?

Æther София ви кани да се включите в седмичен, динамичен и мултипластов проект на социална ангажираност чрез икзуство, в който да се опитаме да преодолеем пасивния синдром в сърцето на съвременното общество.

София Арт Уийк ще се проведе в 9 различни локации с участието на 70 художници от цял свят и наситеност от събития през цялата седмица между 15-22 юли.

Kinga Kielczynska

Какво да гледаме?
Откриването. В понеделник на 15 юли в арт квартала на София “КвАРТал” седмицата на изкуствата ще започне с прожекцията на живеещата в чужбина Райна Тенева в арт пространството “SeeMeOn29” на ул. “Цар Симеон” 29 от 18:00 ч., след което ще се насочим към съседната ул. “Триадица” 5А и разположената в къща, строена от Фингов галерия “Espace Port.A”. Именно тук ще затвърдим началото с откриването на изложбата “Обективно (не)коректно”, курирана от Мартна Стефанова (Арт Фондация ДОМА), последвана от зрелищния пърфроманс “Златно безгрижие” на известната българска художничка Боряна Росса, асистирана от Войн де Войн и Мартина Стефанова. Ще се срещнем лично и чуем презентацията на руския режисьор и художник Олег Мавроматти, с когото ще си поговорим за пост-киното и арт-хауса, преди задължителната премиера на новия му филм в сряда, 17 юли от 18:30 ч. в Дом на киното. Накрая ще завършим с музиката на живото от берлинчанина Cosma Lab на същото място.


Johanna Bruckner

В следващите дни продължаваме: “All rights reversed” – серия от лекции в “Resonator”, съпроводени с намеси в публичното пространство на кураторката Маргарита Кудрина. Отново там във вторник от 18:00 ч. ще се отркие третата от изложбите, организирана от World of Co Наталия Риффо и Кевин Брофи.



В сряда, точно след премиерата на Олег Мавроматти се откриват двете основни изложби, организирани от Aether / Етер в парнтоьрство с Akademie Schloss Solitude в пространствата “SeeMeOn29” на ул. “Цар Симеон” 29 от 20:30 ч. и в четвъртък от 20:00ч. в галерия Underground (ул. “Владайска река” 4)


Боряна Росса

В събота като кулминация от събитията през седмицата ще се концентрираме отново в арт квартала “КвАРТал” на ул. Триадица, която ще бъде освободена от движение между 16-21:00 ч. За множество пърформанси, музика и работилници. Ще закрием София Арт Уийк накрая с музика от базираният в Берлин Dj Goro. Каквко повече, запазете следващата седмица, защото ще бъде страхотно и не е даже никак късно!



Цялата програма от събития и участници може да видите ТУК:
Заповядайте между 15-22 юли да анализираме заедно и търсим нови посоки на развитие и... "Don't be Late, be Great!"

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.