Следва

Серина, хайде, покажи ни бедро

Кой кой е в модата днес: Осем много млади бранда, които са тук, за да останат

Ако социалните мрежи ежедневно биват набеждавани с куп отрицателни качества, то добрият пример също е налице в зависимост от гледната точка.

All fashion преди 4 години

В случая говорим за Instagram, който в ролята си на поле за изява, доставя на младите прохождащи имена в модата видимостта, от която се нуждаят. Благодарение на платформата, творчеството на младите дизайнери става все по-достъпно за консумация сега, отколкото когато и да е било преди - изграждайки чрез кадри идентичността на своя бранд и свързвайки се директно с потребителя.

Именно по този повод, подкрепяйки младите дизайнери и уповавайки се на помощта на Instagram в тяхното намиране, правим селекция от осем имена, току-що тръгнали по своите стъпки, които по един или друг начин силно ни въздействат естетически, и чието развитие ревностно ще следим през следващата една година.


Жанет Мадсен и Тора Валдимарс

Rotate
Rotate е име, което неизменно присъства сред стрийт стайл елита от изминалата есен насам. Възможно е да не сте го чували, но със сигурност сте били свидетели на шумната му естетика в Instagram. Създаден под ръководството на датските модни инфлуенсъри Жанет Мадсен и Тора Валдимарс, брандът се влияе от 80-те години на миналия век и в частност дръзките силуети в ярки цветове като минита с много обемни ръкави и циклама палитра.


Rotate


Кърби Джийн-Реймънд

Pyer Moss
Кърби Джийн-Реймънд е името зад Pyer Moss - младият бранд, който успя да привлече вниманието към себе си миналия септември по време на седмицата на модата в Ню Йорк. Изключителното ревю отпразнува културата на тъмнокожите, сливайки в едно активизъм и разговори на социална тематика, едновременно с това давайки нов прочит на стрийт модата. Името е основано още през 2013-та, но именно през 2018-та набира популярност, която ще се отрази благотворно през настоящата година - през декември Джийн-Реймънд стана носител на наградата CFDA/Vogue Fashion Fund Award.


Pyer Moss


Mayte Allende

Bande Noir
Bande Noir има едва две колекции зад гърба си, но вече успява да изгради естетика, която бавно, но славно трупа своите почитатели. Името е създадено от Mayte Allende, която има 15-годишен опит като моден редактор в различни издания, сред които и WWD. Основните силуети представляват микс от 80-те и 90-те години на миналия век, изразяващи се в луксозни базови елементи и изискани вечерни предложения, ориентирани към вече порасналите момичета.


Bande Noir


Ако Амина Муади a.k.a. Съвременната Пепеляшка не ви говори нищо, то вероятно сте пропуснали последния дизайнер, чиято история проследихме. Не се сърдим, а припомняме ТУК.



Rowen Rose

Rowen Rose
Rowen Rose, от името на своята създателка Emma Rowen Rose, е току-що проходил френски бранд, позициониран в Париж и специализирал се в направата на убийствено красиви и женствени рокли. Емма се престрашава да се впусне в приключението след опита, който натрупва с работата си за Alessandra Rich. Обгръщащите дамския силует копринено-сатенени материи са създадени за забележителни парти вечери и специални поводи като цяло, а стрийт стайл момичетата не остават безразлични към разточителните визии.


Rowen Rose


The Frankie Shop

The Frankie Shop
Името The Frankie Shop вероятно вече е познато на мнозина, но въпреки това се счита за нов и все още прохождащ бранд. Бутикът първоначално е разположен единствено в Париж и предлага страхотна селекция от млади брандове, които заслужават да се видят. От миналата година обаче името разширява своята дейност - отваря онлайн бутик и физически обект в Ню Йорк, както и пуска собствена линия дрехи, която не би могла да се радва на по-голям успeх.


The Frankie Shop


Feel Studio

Feel Studio
Стиви Данс е основателят на Feel Studio - позициониран в Лос Анджелис бранд за устойчив деним, който съществува от 2018-та. Стиви всъщност е доста известно име в модните среди - той е стилист и моден директор на POP Magazine, както и консултант на Върджил Абло за собствения му Off-White. Концепцията на бранда е съсредоточена около единствения и всъщност идеален чифт джинси, който не просто комплиментира фигурата, но и осигурява комфорт.


Feel Studio


Christopher John Rogers

Christopher John Rogers
Кристофър Джон Роджъртс представя дебютната си колекция по време на седмицата на модата в Ню Йорк миналия септември, докато едновременно с това работи като дизайнер и за Diane von Furstenberg. Робъртс завършва Savannah College of Art and Design в Джорджия, а от 2016-та Ню Йорк става негов постоянен дом. От Vogue го определят като "designer to watch", а дизайните му са носени от знаменитости като SZA, Трейси Елис Рос и Теса Томпсън.


Christopher John Rogers


Беси и Оливър Коръл

Arjé
Arjé е името на последния многообещаващ бранд в нашата селекция, а концепцията му гласи луксозни ежедневни дрехи, които могат да се носят целогодишно, съчетавайки се безпроблемно помежду си и неподлежащи на сезоните тенденции. Дизайнерите, стоящи зад името са съпрузите Беси и Оливър Коръл, които пускат по три колекции годишно на принципа see-now, buy now, достъпни за пазаруване едва две седмици след официалния дебют. А безспорен хайлайт сред дизайните са шиърлинг палтата, обемните пуловери и естествените материи като цяло.


Arjé

More All fashion