Истории от живота: Хая бинт ал Хюсеин, принцесата, която избяга от принца

Истории от живота: Хая бинт ал Хюсеин, принцесата, която избяга от принца

Бягството от семейството на арабския шейх превърна принцеса Хая в една от най-обсъжданите личности на годината.

Затова и се потапяме в историята на живота й, от самото й детство до международния скандал. С думи на самата Хая, избрани от многобройните й интервюта от различни години.

"Мъдра, великолепна, грациозна, невероятно дружелюбна и извънредно общителна. – с тези думи описва първото си впечатление от принцеса Хая журналистката от арабското издание Emirates Woman. – Нейно Величество буквално сияе отвътре, на лицето й винаги грее приятна усмивка. Мисля си, че ако не играеше толкова важна социална роля като Посланик на мира на ООН, председател на дубайското Международно хуманитарно градче и жена на Негово Величество шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, тя би била идеалният кандидат за длъжността Министър на щастието".

Смятана за една от най-влиятелните жени на Близкия Изток, не само заради богатото си родословие и влиятелен съпруг, Хая допринася за огромната промяна в обществените възприятия относно жената в дълбоко патриархалните общества. Тя взима активно участие в дейността на много световни благотворителни организации, борещи се с проблема с глада, пише статии и никога не минава безучастно покрай онези, на които е нужна помощ. Но днес от помощ се нуждае самата принцеса. Връщаме се 45 години назад, в самата същност на историята на дъщерята на йорданския крал, за когото днес говори целият свят.


Принцесата с майка си и баща си

Щастието с татко

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.