Следва

Премиера за КРАЛЕ: Цар Лъв, принц Хари и Меган Маркъл

Джокович взе победа над класическата игра на Федерер в епичен финален мач

Сърбинът спечели за пети път турнира в Лондон, побеждавайки Роджър Федерер в изключителна битка, продължила рекордните 4 часа и 57 минути със 7:6(5) 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3)

All About Life преди 4 години

Във финален мач, толкова паметен заради продължителността си (пет часа) и неочакваните си обрати, колкото и квалитетна беше играта на двама от най-добите тенисисти, които кортът е познавал, Новак Джокович взе победа над класическите умения на вечния Роджър Федерер, правейки уимбълдънската купа ПЕТА по ред в трофейната си колекция.

В продължение на четири часа и 57 минути сърбинът и швейцарецът играха на корта на пропуснатите възможности, докато световният #1 не прекрати всеобщото напрежение с 7:6(5) 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3).

"Чувствам се страхотно, дадох всичко от себе си", казва Федерер. "Все още се държа. Ще си взема нужното време, за да се възстановя."

"Ако не най-вълнуващият и сензационен финал в моята кариера, то със сигурност попада в ТОП 2 или ТОП 3, а и срещу най-великия играч на всички времена... Както Роджър каза, и двамата имахме своите шансове. Почти нереално е. Роджър каза и, че се надява играта ни да дава надежда на хората, че могат да го направят и на 37. Аз съм един от тях. Още по-специално е, знаейки, че синът ми е в публиката, семейството ми също. Жена ми и дъщеря ми са тук в Лондон, но гледат от вкъщи. Прегръщам ги", гласи изявлението на Новак.

Спортът невинаги е честен. Триумфът на Джокович, изграден върху саможертви и постоянство, не може да бъде отречен; Федерер, който представи една от най-великолепните си игри, съдбата остави да оплаква поредицата от пропуснатите си шансове, с ясното съзнание, че на 37 едва ли му остават кой знае колко повече.

Непопулярно мнение гласи, че Новак игра така, че да умори пет години по-възрастния от себе си съперник, а не джентълменски, докато Федерер демонстрира класическа игра, в стила и традициите на Уимбълдън.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 12 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 12 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.