Следва

Съблазнителната парижанка на Isabel Marant

Защо фалират луксозните американски универсални магазини?

Barneys е последният динозавър от ритейл сектора, който обяви, че е близо до обявяването на несъстоятелност

All fashion преди 4 години

"Клиентите ни остават най-важният ни приоритет!"

Луксозният универсален магазин Barneys New York е последният ритейлър гигант, който обявява реална опасност от банкрут, поради нелеката битка с високите наеми и постоянно изменящия се потребителски вкус.

Почти 100-годишният магазин, добре познат с високия клас предлагани дизайнерски колекции, работи с правната компания Kirkland & Ellis по документалното подготвяне на евентуално обявяване на банкрут, очакващо се в някоя от следващите седмици. От Barneys все още не излизат с финално становище за това дали ще търсят някаква защита, или пък алтернативни действия за справяне с погасяването на сметките, които нарушават равновесието на бизнеса им. Колкото и страшно да звучи, обявяването на банкрут реално може да бъде спасителната лодка на собствениците, защото би облекчил данъците им стократно.

"В Barneys New York клиентите ни си остават най-важният ни приоритет и сме посветени на това да им предоставим най-доброто възможно обслужване, продукти и преживявания", гласи официалното изявление на компанията. "Продължаваме да работим с всичките си бизнес партньори в името на целите, които съвместно сме си поставили. Бордът на директорите и мениджърите ни не спира да разглежда нови и нови възможности, за да заздрави баланса и да подсигури устойчивия растеж и успех на бизнеса в дългосрочен план."

Ако Barneys все пак обяви фалит, ще бъде най-голямата жертва от ритейла, паднала в битката за финансово оцеляване, след Sears, Toys R Us и Gymboree.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.