Съблазнителната парижанка на Isabel Marant

Съблазнителната парижанка на Isabel Marant

За новата си колекция, този път съсредоточена около резорт 2020-та, Изабел Маран продължава да твори в своята разпознаваема и добре продаваща се естетика от лесни за стилизиране и достатъчно интересни самостоятелно елементи, епитом на добрия френски шик.

С подпис от дизайнерката идват силно подчертаните в раменете силуети като топове и рокли, които този път леко загатват за романтика. Тази романтика, освен от скулптурирани, но същевременно ефирни силуети, е подкрепена още от нежни флорални принтове в лилаво, както и абстрактен такъв, сякаш нарисуван на ръка - пъстър, закачлив и непретенциозен.

Флуидни и женствени, роклите изглеждат модерно и заради маниера на стилизиране, показан в снимките - визиите са заснети върху андрогинен на вид модел, а отделните елементи биват съчетани с дантелени бели чорапогащници, сребърни или червени ботуши до средата на прасеца и конусовиден ток, големи диск обици. Цялостното настроение навява за 80-те години на миналия век, което смятаме за добра отправна точка, тъй като епохата продължава да бъде актуална тематика и за следващия моден сезон.

80-тарският рок-глам се чете още в джинсите с много висока талия, навити крачоли и пристегнатия колан; щедрата употреба на филц; черната мини парти рокля с един дълъг ръкав и един липсващ, декорирана с едва няколко кристала, вместо море от такива; бяло-жълтия тигров мотив по ризата от варена вълна; палтото от деним без ревери и с подплата от изкуствена заешка кожа, които взети заедно илюстрират завидно добре творчеството на французойката и това, което я отличава от останалите>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia