Следва

#ootd: SEAS the day!

Trend report: От HIPPIЕ до HAUTE - все tie-dye

Съвсем доскоро tie-dye техниката бе дълбоко заровена в модния архив, за добро или за лошо, но от няколко сезона насам дизайнерите настойчиво започват да й дават гласност.

All fashion преди 4 години


R13

Така например имена като Prada, Proenza Schouler и Stella McCartney участват дейно в тенденцията за настоящия пролетно-летен сезон, макар и естетиката им да е максимално отдалечена от хипитата, с чието движение тя е основно обвързана.


Stella McCartney


Proenza Schouler


Prada

Синоним на 60-те години на миналия век и свободолюбивия и ексцентричен хипи дух, техниката, в чиято концепция е закодирана думата индивидуалност, се изпълнява завързвайки текстила на много и неравномерни възли, които след това биват потопени в боя, а в резултат всеки всеки краен продукт е различен от другия. През 60-те и 70-те години този маниер става изключително популярен именно защото позволява да се изрази креативност чрез нещо ръчно правено и нескъпо, което пък също е от основно значение за епохата.


MSGM


Eckhaus Latta

Според мнозина процесът, раждащ неочаквани резултати се чувства особено релевантен сега, имайки предвид нестабилната политическа обстановка в САЩ, но и в света като цяло, а британският дизайнер Сай Та споделя следното: "Изходът от ситуацията е винаги несигурен, което предполагам е и настроението в сегашните времена. Непознатото е нашето настояще."


John Elliott

Очевидно психеделичният принт надскача хипи рамките за 2019-та, независимо дали се уповаваме на политическите тълкования, или не, но е факт също така, че новата му естетика силно се различава от предишната. Дизайнерските предложения идват подкрепени със силна доза актуалност, видима в модерния подход - неочаквани форми, изискани цветови комбинации, както и луксозен подбор на материите. Това съответно означава, че памучният тишърт малко или много остава на заден план, за да отстъпи място на щедро декорираните поли на Prada, красивият деним на Proenza Schouler, както и по-женствените силуети като цяло, разработени с помощта на кутюр материи като дюшес сатен и коприна.


Dior


Paco Rabanne


Rosie Assoulin


Raquel Allegra


Tome


Collina Strada

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.