Следва

ПРОДАВА СЕ: Stella McCartney на LVMH

Лондонската модна седмица отваря вратите си за широката публика

Британският моден съвет съобщава, че Лондон е ПЪРВИЯТ ГРАД от четирите глобални модни столици, който ще отвори вратите на модната си седмица за широката публика

All fashion преди 4 години

От септември 2019-та LFW ще предлага динамичен график, който още повече да размие границите между отбраната и масовата публика. В отговор на променливата фешън почва и нарастващия интерес към Лондонската модна седмица, Модният съвет променя формата й с цел да увеличи нивото на достъп за новите аудитории на дизайнерския бизнес.

Известна със своята креативност и иновация, LFW по традиция привлича тълпи от преса, купувачи и професионалисти от над 50 страни, които посещават Лондон с едничката цел да усетят и открият нови креативни гении - от изгряващи дизайнерски таланти, през лейбъли със солидна история, до световно признати Модни къщи.

От 13-ти до 17-ти септември лондонският график ще бъде разделен на две - търговците ще посещават всички ревюта и презентации, а отделно от тях, всеки един човек е свободен да закупи билет, който включва селекция от дизайнерски презентации, провеждащите се в официалния хъб на Модната седмица на 14-ти и 15-ти септември.

Истината е, че лондонската част от Модните месеци е най-слабо известна и популярна сред фешън тълпата, и въпреки доброто желание на Модния съвет да замаскира и облече идеята си като нещо дълбоко социално и иновативно, е пределно ясно, че по този начин организаторите се опитват да си върнат отдавна загубената модна аудитория. Вероятно виждат и някаква пролука със спирането на Стокхолмската тематично модна седмица, която успя да си привлече огромно публично внимание в няколкото години, в които просъществува.

More All fashion