Следва

Стилът на Урсула фон дер Лайен - по-зле и от Меркел

ПРОДАВА СЕ: Stella McCartney на LVMH

Собственикът на Vuitton, Dior и Givenchy вижда британската дизайнерка като основна част от всеобщата борба за устойчивост

All fashion преди 4 години

Дъщерята на сър Пол Макартни подписа сделка с най-голямата френска луксозна група, LVMH, за да "ускори пазарното си развитие по отношение на бизнес и стратегия".

ПРОДАВА СЕ: W Magazine за $10 милиона, Стефано Тонки не влиза в сделката


Новините за сделката идват малко над година след като Макартни прекрати 17-годишното си бизнес партньорство с големия конкурент на LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton) - Kering - и откупи обратно 50-процентовия си дял (към момента притежава 100%). Повече детайли около сделката ще бъдат разкрити през септември, въпреки че на най-належащия въпрос вече се даде отговор - Стела ще остане мажоритарен собственик и ще продължи делото си на креативен ум и двигател. Към момента дизайнерката се развива в полето на женската, мъжката и детската мода.


В галерията горе>>> разглеждаме отново актуалната колекция на Стела за сезон Есен/Зима 2019


В официалното си изявление Макартни обяснява, че е потърсена "от доста желаещи да се включат като партньори и инвеститори в едноименната й компания", откакто придоби 100-процентовата й собственост, "но с никого не е успяла да постигне съгласие и единодушие, каквото е срещнала от страна на Бернар Арно и сина му Антоан."

Изкупуването на дяловете от страна на LVMH, притежател на Louis Vuitton, Christian Dior и Givenchy, може да бъде видяно като стратегически ход в условията на сериозна заплаха от липса на сериозно ниво на устойчивост в модната индустрия. Да доведеш Stella McCartney - една от най-знаковите фигури в тази негласна борба - в компанията си, се разглежда като огромна стъпка в и ЗА бъдещето.


Съпругът на Салма Хайек дава 100 милиона евро за Нотр Дам, Бернар Арно 200

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.