Следва

Стилът на Урсула фон дер Лайен - по-зле и от Меркел

ПРОДАВА СЕ: Stella McCartney на LVMH

Собственикът на Vuitton, Dior и Givenchy вижда британската дизайнерка като основна част от всеобщата борба за устойчивост

All fashion преди 4 години

Дъщерята на сър Пол Макартни подписа сделка с най-голямата френска луксозна група, LVMH, за да "ускори пазарното си развитие по отношение на бизнес и стратегия".

ПРОДАВА СЕ: W Magazine за $10 милиона, Стефано Тонки не влиза в сделката


Новините за сделката идват малко над година след като Макартни прекрати 17-годишното си бизнес партньорство с големия конкурент на LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton) - Kering - и откупи обратно 50-процентовия си дял (към момента притежава 100%). Повече детайли около сделката ще бъдат разкрити през септември, въпреки че на най-належащия въпрос вече се даде отговор - Стела ще остане мажоритарен собственик и ще продължи делото си на креативен ум и двигател. Към момента дизайнерката се развива в полето на женската, мъжката и детската мода.


В галерията горе>>> разглеждаме отново актуалната колекция на Стела за сезон Есен/Зима 2019


В официалното си изявление Макартни обяснява, че е потърсена "от доста желаещи да се включат като партньори и инвеститори в едноименната й компания", откакто придоби 100-процентовата й собственост, "но с никого не е успяла да постигне съгласие и единодушие, каквото е срещнала от страна на Бернар Арно и сина му Антоан."

Изкупуването на дяловете от страна на LVMH, притежател на Louis Vuitton, Christian Dior и Givenchy, може да бъде видяно като стратегически ход в условията на сериозна заплаха от липса на сериозно ниво на устойчивост в модната индустрия. Да доведеш Stella McCartney - една от най-знаковите фигури в тази негласна борба - в компанията си, се разглежда като огромна стъпка в и ЗА бъдещето.


Съпругът на Салма Хайек дава 100 милиона евро за Нотр Дам, Бернар Арно 200

More All fashion

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.