Следва

Huawei кани всички на прожекция на трите най-добри филма от Huawei Smartphone Film Festival

Лоренцо Бертели, млад рали състезател с Миуча Прада за майка, ясна мисия и много фенки

Името му е Лоренцо, на 31. Известен е на обществеността повече като рали състезател, отколкото като част от Prada Group.

Celebrities преди 4 години

Синът на Миуча Прада и Патрицио Бертели взема участие в международни рали състезания от 2011-та насам, колите му често се назовават като "модерните", а преди две години Бертели обявява пенсионирането си и се присъединява към семейния бизнес или иначе казано - империята Prada. И въпреки че към момента изпълнява длъжността Директор Цифрови комуникации, страстта на Лоренцо към бързите скорости не е избягала бързо и яростно нанякъде - тук си е.


Патрицио Бертели и Муича Прада. Истории от живота: Миуча Прада на 70. Да мечтаеш в розово

Преди да си "намери" постоянна работа в компанията на мама и татко, Бертели младши помага в ресторантьорския бизнес сегмент на групата. През 2014-та, когато Prada купува историческата пастичерия Marchesi, най-старата миланска пекарна на почти 200 години, Патрицио е основен генератор на идеи за развитието й - откриването, например, на лондонски клон на Marchesi е изцяло негова заслуга.

Първият проект на Лоренцо от позицията на директор е сътрудничеството с "модния ускорител" Startupbootcamp Fashion Tech - Prada Group спонсорира проект с продължителност до 2020-та, подпомагащ десет стартъпа, избрани измежду хиляди, които да преминат 13-седмична програма по усъвършенстване. Програмата включва лекции на преподаватели, срещи с потенциални партньори и инвеститори, консултации с екипи специалисти на тема изкуствен интелект, роботика, интернет и виртуална реалност. Освен това, десетте избраника получават парично възнаграждение на стойност 20 хиляди евро, както и осигурено пространство за работа.


We love: Prada Re-Nylon

Тазгодишната най-важна задача на Лоренцо е колекцията Re-Nylon: до 2021-ва небезизвестните найлонови чанти на Prada ще започнат да се изработват от изцяло рециклирани материали. Тъкънта ще се генерира от преработен найлон Econyl®. Смелият проект придобива форма, освен посредством размаха и концентрирано природно ориентирана мисъл на Бертели, и благодарение на сътрудничеството на Prada с италианската компания Aquafil, която разработва найлонова прежда от океански боклуци - пластмаса, риболовни мрежи и всякакви текстилни отпадъци.

Целта на проекта е в следващите две години да замени 700 000 метра найлон, използван в производството всяка година, с новия еко материал. "Израснах в семейство, което възпита у мен любов към красиво изработени неща; което ме научи да се вглеждам в детайлите и да си върша добре работата", казва Лоренцо пред Buro 24/7, като добавя, че това му е помагало и в състезателния спорт, и сега, когато работи редом до родителите си начело на семейната компания.

Гените са си гени - невъзможно е да се пропусне как Лоренцо е наследил бизнес нюха на татко си, колкото е невъзможно и да се подмине и, че е взел носа на майка си. Стилът на живот, присъщ на фамилията, също очевидно тече във вените му, а какво му готви съдбата занапред, както и семейния му статус, ще следим с жив интерес.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 5 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.