Следва

Деси Цонева се омъжи! 5-те неща, които не знаете за младоженеца

Инстаграм закрива харесванията, какво означава това за инфлуенсърите?

Заплащането за спонсорирани постове става доста по-интересно!

All About Life преди 4 години

За добро утро днес, потребителите на Австралийския инстаграм са приветствани с уведомлението, че приложението ще бъде тествано за промяна в начина, по който снимките се харесват. Краткото съобщение уточнява, че по време на тестовата промяна последователите няма да могат да виждат колко харесвания има един човек, само "собственикът" на акаунта ще може да следи това.

Как точно работи и изглежда новостта? При отваряне на приложението, първото нещо, което отбелязваме е, че където "харесванията" седят по принцип, се показват само имената на харесалите, но не и общата бройка. Ако кликнете върху харесванията, ще се появи броят им за даден пост, както и кой го е харесал, но това е само за вас - няма да има повече публични прояви на това кой колко е харесван.

Певицата Ариана Гранде е най-следваната жена-потребител на Instagram с 159 милиона абоната, изпреварват я само Кристиано Роналдо и собственият профил на платформата

За обикновения потребител на Инстаграм, да се скрие броят на харесванията, вероятно няма да окаже прекалено голямо въздействие върху удоволствието или използването на социалната мрежа. Все още е място да публикувате (филтрирана) снимка и видео за живота си за всички ваши приятели и последователи.

И това всъщност е причината за теста, вече изпробван в Канада и тръгнал и към редица други страни, включително Австралия. Facebook в Австралия и Нова Зеландия, чрез директора си Миа Гарлик, коментира теста в официално изявление в Инстаграм (мрежата е собственост на Facebook): "Ние искаме Инстаграм да бъде място, където хората да имат комфорт на изразяване. Надяваме се, че този тест ще премахне натиска относно това колко харесвания трябва да има една публикация, за да се съсредоточите върху споделянето на неща, които наистина обичате. Сега провеждаме теста в Австралия, за да научим повече за ползата от тази промяна за хората, които ползват Инстаграм и дали ще им помогне да се съсредоточат по-малко върху харесванията и повече върху разказването на тяхната история".


Едно интервю с Attention Whore

Какво обаче означава скриването на "харесванията" за инфлуенсърите, чиито доходи и способност да привличат спонсори разчитат на именно на това? Инстаграм взима под внимание това, както се разбира от разговор с Джеф МакБрайд, управителя на Инстаграм за Австралия и Нова Зеландия, който разкрива, че те не искат „грамът" да е като конкурс. "За бизнеса и създателите на съдържание в Инстаграм този тест няма да има същото значение, защото няма за цел да засегне правилата за "Insights" или "AdsManager".

И все пак, остава въпросът дали скриването на "харесванията" от "пръв поглед" ще направи нещата по-сложни за инфлуенсърите. Ако дадена марка иска да партнира с някой инстаграм модел, един бърз поглед над публикациите им и това, че някой известен е харесал снимката, мислим е по-примамливо предложение, отколкото този известен човек да се изгуби сред още 200 000 човека. Също така остава да се види как промяната ще се отрази на алгоритъма.


Котето Ранджи е първият Catfluencerbg

Закупуването на харесвания за онези, които искат да популяризират профила си в Инстаграм, ще бъде изключено. Защо да купувате харесвания, когато никой не може да ги види?

Дали това ще бъде краят на инфлуенсърите? Или ще доведе до различен стил, който ще създава истинско съдържание, което марките и потребителите на социални медии действително харесват, а не съдържание, насочено само към цифри? Ще изчакаме и ще видим. Междувременно се наслаждавайте на "грама" без натиска да харесвате всичко и да публикувате за харесвания.

More All About Life

Sugar Daters вече и в България

All About Life преди 4 дни

SugarDaters, водеща sugar dating платформа, е развълнувана да обяви разширяването си в България, в отговор на нарастващото търсене на sugar dating запознанства в региона. Стратегическият ход идва след превода на уебсайта на български и стартирането на персонализирани блог постове, насочени към българските потребители.

Франция стана първата страна в света, чиято Конституция гарантира правото на аборт

All About Life преди 1 седмица

Франция стана първата страна в света, в която правото на жените на аборт е официално записано в конституцията. Съответната поправка, която бе приета от френския парламент, е официално одобрена, съобщи телевизионният канал Public Senate.