Следва

Life is life. Na Na Nana Na

Островните легенди на Maison Francesco Scognamiglio

Остров Капри се оказва отправна точка в новата кутюр колекция за Есен 2019-та на Франческо Сконамилио.

Runway преди 4 години

През последните няколко сезона дизайнерът непрестанно говори за приказната локация, обвързвайки невероятните разкази за ваканциите на знаменитостите, тайните кръгове и пищните партита, провеждали се там навремето. Самият Франческо описва Капри така: "Място на изключителна красота и елегантност, но също така на свобода и скандали". Той преплита вдъхновението си с историите за известната италианска наследница Луиза Казати, престоите на Джаки Кенеди там и скандалния стил на Бриджит Бардо, разхождала се без свян полугола.

Италианецът твърди, че точно тази игра на контрасти между сдържаност и разточителство го мотивира в създаването на изключителните силуети, които той по подразбиране ни сервира. Дълги рокли тип русалка, галещи кожата макси дължини от ефирен тюл, тежко падащ бял сатен, невероятни дантели и богато инкрустирани кристали във всякакви обеми и формулировки оформят провокативните дизайни, заставащи на ръба между драмата и романтиката.

Ако силуетът пада величествено до долу, то тогава задължително ще е силно прозрачен, ако пък ще е дръзко мини, то тогава ще е романтично драпирано в черен сатен, подчертано скулптурирано с обем и пайети, или наподобяващо съблазнителна камизолка, върху която е наметнато палто от спиращи дъха бели щраусови пера. Цветовете, заедно с бялото и черното, са обвързани с кореспондиращата на Капри палитра - тюркоаз, тъмносиньо, нежно розово, а фино поставените декорации, за които споменахме по-горе, сами по себе си биват взаимствани от архитектурата на известни за региона вили и изключителните фреска мотиви, обособяващи ги като един стил>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.