Следва

Петте любими парчета на Радостина Дочева

ТОП ГЪН: Маверик с дългоочакван първи трейлър!

Продължението на култовия филм пали двигателите в кината в България през юли 2020 година!

Movies & TV преди 4 години

Ревностните фенове на един от най-известните филми в кариерата на Том Круз най-накрая дочакаха първия трейлър на продължението ТОП ГЪН: Маверик.

Уличният стил на звездите: Сури Круз и розовите й нокти в Ню Йорк


Във филма с режисьор Джоузеф Козински (Трон: Заветът, Забвение), отново вдигаме адреналина с любимите бойни пилоти на няколко поколения. Няма как да минем и без авиаторските якета и очила, белязали модата завинаги, и култовия мотоциклет. В свят на дронове, нови оръжия и постоянно развиващи се технологии, ще имат ли какво да научат новите звезди на авиацията от безспорните асове на своя випуск Пийт "Маверик" Мичъл (Том Круз) и Том "Айсмен" Казански (Вал Килмър)?

Имат ли място изтребителите и въздушния бой в съвременните военни кампании? При всички случаи нуждата от високи скорости и адреналин си остава!



Звездният актьорски състав на филма включва Дженифър Конъли, Джон Хам, Ед Харис, Глен Пауъл, Луис Пулман и Питър Марк Кендъл.


Мисия невъзможна: Том не е виждал Сури от 3 години


Майлс Телър (Дивергенти, Камшичен удар) ще се превъплъти в сина на печално загиналия най-добър приятел и партньор на Маверик - Гуус (Антъни Едуардс). Телър е избран за ролята в съперничество с Никълъс Холт (Лудият Макс: Пътят на яростта) и Глен Пауъл (Скрити числа, Непобедимите 3).

За да получат предварително одобрение от звездата на филма, тримата летят до имението на Том Круз за прослушване. Пауъл по-късно получава друга роля във филма, след като впечатлява Круз и продуцента Джери Брукхаймър с качествата си.



В свое интервю от май Джон Хам коментира, че кадрите, които вече е видял от филма, са го оставили с "увиснало чене".

"Използват се технологии каквито не сме виждали досега. Мисля, че снимаме в 6K. Въздушните снимки направо ти отнасят главата. И повечето е истинско, няма много компютърна графика." Майлс Телър споделя пред медиите, че работата с Том Круз, който е известен с това, че сам снима каскадите си, е голямо физическо предизвикателство. И добавя: "Том винаги мисли за публиката. Да работиш с някого, който е толкова пунктуален към всеки детайл – от снимането през сценария и героя та до костюмите и грима, е голям късмет."

Филмът, който използва работеща военна база за снимките си, миналата година предизвика закачлива размяна на реплики в Twitter между Военновъздушните и Военноморските сили на САЩ. "Ако Маверик наистина има нужда от скорост, може да скочи в един от нашите F-15E Strike Eagle! Скоростта им стига до 3017 км/ч (1875 мили в час)", туитнаха от авиацията на САЩ. От флота побързаха да им отговорят с култовата реплика от ТОП ГЪН: "Помнете, момчета, няма точки за второто място".

В лентата се завръща авторът на музиката Харолд Фалтермейър, който печели награда Грами и номинация за Златен глобус за работата си по ТОП ГЪН. Песента от оригиналния филм „Take my breath away” на Джорджо Мородер и Том Уитлок пък спечели награда Оскар.

Филмът е втора колаборация между Том Круз и режисьора Джоузеф Козински, след работата им по Забвение. Продуценти на ТОП ГЪН: Маверик са Джери Брукхаймър и Дейвид Елисън, а изпълнителни продуценти – Томи Харпър, Чад Оман, Майк Стенсън, Дан Голдбърг и Дон Грейнджър. Сценаристи са Кристофър Маккуори (поредицата Мисията невъзможна), Питър Крейг (Книга за джунглата, ТВ сериалът От другата страна) и Ерик Уорън Сингър (Американска схема, Интернешънъл).

ТОП ГЪН: Маверик форсира към кината в България на 17 юли 2020г!

More Movies & TV