Следва

NUDE

Beauty Starter: Киара Ферани и какво точно прави за Lancôme

Блогърката разказа пред Vogue за желанието си да не посяга към телефона непрестанно, увлечението си по макиажа и идеалната палитра за всеки повод

Celebrity beauty преди 4 години


Киара Ферани

Срещата с блогъра, инфлуенсъра или просто момичето, което е известно, защото е известно, италианката Киара Ферани, се случва в нейния милански офис, стилистично и естетически безкрайно напомнящ Инстаграм профила й. Наоколо са пръснати розови кресла и дивани, по пода се стъпва върху светлосини килими, в розови вази ухаят розови рози, по стените висят корици на Vogue, Tatler, Vanity Fair и други модни издания с изображения на русата италианска хубавица.

Естествено, колегата, подготвяйки се за материала, си представя среща с весело и мило, почти дете, което на своите 32 години обожава да си прави цветни кичури, не се притеснява от пластмасовата бижутерия и носи розови кожи с косъм за радост и веселие на своите 16 милиона последователи. Само че инстаграм, очевидно, не предава нещата точно такива, каквито са в действителност, защото, вместо девойче хвърковато, я посреща млада жена с волеви поглед, решителна походка и уверени движения. И даже розовият топ с пера не съумява да промени усещането, че срещата не е с цел бъбрене за червилца, а целенасочено бизнес мероприятие.

Вече облякла феновете си в тениски, кецове и джинсови якета собствен дизайн, Киара излиза на полето на бюти и веднага се обвързва с могъщ съюзник — Lancôme, за които прави колекция гримове.

"От самото начало знаех отлично какво трябва да има в колекцията ми, — казва Киара, — главният хит е палитрата, в която е налично всичко, което ви е необходимо за перфектния грим - както дневен, така и вечерен, както и универсални оттенъци на червила, гланцове и туш - всичко, което и аз самата използвам всеки ден".

И наистина, колекцията много напомня самата Киара - в розова блестяща опаковка с намигащи очи с безкрайни мигли /запазеният знак на Ферани/, в практичен набор, към който не ти хрумва никаква забележка. Въпросната палитра съдържа четири оттенъка оранжевикави сенки, четири цвята червила - от розово до червено, розовикав прахообразен руж, три оттенъка хайлайтър - от светъл до тъмен, прозрачен гланц за устни и три вида четки. Под капачетата на трите червила L'Absolu Mademoiselle Shine и трите блясъка L'Absolu Lacquer Lipstick се крият натурално бежово, бледо- и ярко-розово, в колекцията присъства и легендарната черна спирала за мигли Hypnôse Drama.

"От много мъничка се увличам от макиажа, дори повече, отколкото от модата, — казва Киара. Обсебена бях от идеята, че с помощта на червило и сенки можеш да се превърнеш в по-добра версия на самия себе си - по-привлекателна, по-уверена. Още като дете обичах да наблюдавам как се прави на красива мама, после почнах да се ровя в уроци по грим и активно да практикувам. Накрая тази любов прерасна в истинска работа. Заедно с визажиста ми Мануел Мамели организираме мастър-класове по макиаж - Beauty Bides, с които гостуваме в различни градове по света. Това не са виртуални обучения, както днес е прието, а реални срещи за всички желаещи. Говорим не само за всички необходими и любими продукти за добрия грим, но и по по-дълбоки теми: какво харесваме в себе си, какво - не, как с помощта на грима реално да укрепим самочувствието и увереността си, защо не бива да се притесняваме от недостатъците си. В края на краищата да си красив, не означава обезателно да си идеален".

"Има дни, в които ми се иска да изключа телефона и цял ден да не припарвам до него. И точно така правя."

Гледайки Киара, трудно бихме допуснали, че й се иска да се скрие за малко от света - изглежда напълно перфектно с мраморната си кожа, класически смоуки-айс и идеално равен контур на червеното червило върху устните. В инстаграма на Киара също всичко е идеално — мъж-красавец, синче като ангел с небесни очи, рождени дни в усмихнатата и многобройна италианска фамилия, ваканции на Бора-Бора. Сякаш тя никога няма лоши дни, не изстисква по някоя пъпка от лицето си, продажбите на тениски и маратонки от линията й не падат никога и по никакъв повод със съпруга-рапър не си повишават тон - никога! "Разбирам какво намеквате, — усмихва се Киара, — в света на инстаграм има много красиви хора, които водят изумителен живот, и на онези, на които им е провървяло по-малко, често това се отразява неприятно и дори депресивно. Но при мен наистина всичко е като в инстаграма ми - любимо семейство и любимо занятие. Което, разбира се, не значи, че живея в приказка, — има дни, в които почвам да се съмнявам в себе си и да хленча без причина. Случва се и да поискам да захвърля телефона надалеч и цял ден да не го докосвам. И знаете ли - правя го. По-рано си мислех, че няма смисъл от това да си взимам почивка и да се отдалечавам от призванието си, което е да вдъхновявам хората, но промених мнението си. Много ценя вниманието на своите последователи и искам да съм честна с тях във всичко - тъй като те постоянно са с мен, практически са мое семейство".

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи