Дизайнери за следене: Флоранс Кулс и La Collection - ненатрапчив лукс и осезаема самодостатъчност

Дизайнери за следене: Флоранс Кулс и La Collection - ненатрапчив лукс и осезаема самодостатъчност

La Collection е сравнително ново име на модната сцена, ориентирано към ценителите на бавната мода и недостигнало все още масова популярност, което го прави и още по-привлекателно, поне в нашите очи.

Позиционираният в Антверпен бранд съществува от 2017-а година, а за неговата създателка Флоранс Кулс това съвсем не са първи стъпки в модата.

Кулс е собственик на изключително успешния концептуален бутик в Антверпен DAMOY, който съществува вече повече от седем години. Покрай неговия маркетинг в Instagram, Флоранс се превръща в инфлуенсър, макар тя самата да не харесва тази дума и да твърди, че не се възприема като такава. Тя се снима ден след ден с различни аутфити от бутика, на имена като Matin, Magali Pascal и Anine Bing, за да ги промотира, а впоследствие тя самата набира голяма популярност с последователите си, наброяващи почти 100 000. Паралелно с това се ражда и идеята за собствен бранд, който дизайнерката развива с помощта на съпруга си - лейбъл, надскачащ бързата мода и тенденциите, който води и не следва. Неподвластните на времето дизайни идват с безупречна изработка и най-висококачествените естествени материи, вдъхновени от тези, използвани за направата на висша мода.

Съвременната елегантност, която се побира в рамките на по-доброто прет-а-порте, се идентифицира с помощта на ясно структурирани силуети в контраст със свободни и флуидни линии. Ненатрапчив лукс е може би съчетанието, което първо идва наум, наблюдавайки сезон след сезон красивата съпоставка между класическия тейлъринг и превъзходните копринени рокли.


Рокля-риза, 500 евро


Блейзър, 750 евро


Палто, 690 евро

Вълната и тежко падащата коприна са основните, ако не и единствени материи, които дизайнерката използва за своите колекции, а палитрата е задължително неутрална, приглушена и много нежна. Внимателно обмислени и построени, за да служат вярно цял един живот, дизайните бързо намират своята пазарна ниша и вече се продават освен онлайн на damoyantwerp.com/brands/la-collection/, но и още в Net-a-Porter и Moda Operandi.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.