Следва

Обичта на известните: Новак Джокович и Йелена в тюркозените води на Хърватия

Черни храни за бели дни!

Black (food) is the New Black!

Food преди 4 години

Модата и храната рядко се съчетават - и не, да омажеш със сос от спагети бялата си риза не се брои.

Дори храната да няма място в Модата, в кулинарията винаги има място за нова мода! Сезонът е тенденциозно посветен на черните храни #allblackeverything - започваме от съставките (активен въглен, мастилото на сепията и пр.) и приключваме със селекция храни, които Мортиша Адамс би сервирала за всеки свой рожден ден, ако й беше предоставена такава възможност.

via GIPHY

Да започнем с малко предистория: преди 6 години Burger King представя в Япония нов бургер с черно хлебче - не стига, че питката е замесена с активен въглен от бамбук, а и сиренето е смесено с мастило от сепия. След дегустацията бургерът бързо става познат като Halloween Бургер.

Ето и още няколко вариации, които е съвсем възможно да ви попаднат:

Черен хляб
По-масивна версия на бургера, отново с активен въглен и мастило от сепия. Щом е толкова черно и прилича на препечен хляб, не би следвало да бъде калорично, нали? Ех, можем само да си мечтаем…

Черен сладолед
Освен че черният сладолед завладява модната столица Париж, стига и до нас. Много хора се шегуват с това, че сладоледът е ярко отражение на душите им - също толкова тъмна и също толкова черна.

За направата му се използват кокосови черупки, за да може сладоледът да добие шокиращия черен цвят. Макар и не толкова благоприятен за очите, (кой би ял нещо, което прилича на катран?!) има вкус на кокос и е перфектният освежител за лятото.

Черно суши
Обичате суши, но ви е писнало от добрата стара практика? Вземете императорски ориз и го вкарайте в позната рецепта.

Restaurant Silhouette, София, предлага черно суши.

Черна паста

Паста може да се яде по всяко време на деня. От побългарената рецепта за макарони със захар за закуска до класическа ricetta italiana вечер - лесно, вкусно и винаги спасява положението, когато на вратата цъфнат неочаквани гости. Но как можем да го направим по-впечатляващо? С черни спагети, разбира се!

Оглеждайте се за опаковка с името Melizana в маркетите.

More Food