Следва

Петте неща, които харесахме в българската мода

Мариела Гемишева представи новата си колекция в шест тематични визии

Мариела Гемишева...

All fashion преди 14 години

Мариела Гемишева, преподавател Мода в Националната художествена академия, не срещаш за първи път на нашите страници. И има защо.  Харесваме я като личност защото е от жените, които определено не се притесняват да заявят себе си и това си личи особено силно в последната й колекция, посветена на Ив Сен Лоран.

В новата колекция на Мариела Гемишева, жените ще показват old fashion стил, защото според дизайнерката стилът продължава, а комерсиалното остава на заден план. Дрехите обаче са предназначени за съвременната жена, със силно лично присъствие, емоционална, но независима.

За да ни илюстрира по-добре идеята си, Мариела ни показа 6 различни визи, използвайки два типа персонажи – по-романтичен и такъв с модернистично гръндж излъчване, което ни подсказва, че дрехите с марка FAC, зад която стоят имената на Мариела Гемишева, Йелена Кесич и Боян Петрушевски биха подхождали на почти всеки тип жена.

Разговорът с Мариела Гемишева по повод новата й колекция се оказа изключително вдъхновяващ и заедно с нея направихме шест популярни във времето визии, подходящи за съвременната дейна жена, която покорява всичко по пътя си -  театри, партита и разбира се, мъже.

Средновековие



Плисиран панталон от лен и вискоза, 250 лева, манто блуза от шифон, 200 лева.

Класицизъм



За да постигнеш подобен look, ти е нужен панталон от вълна и лен, 150 лева, сако от вълна и габардин 180 лева. За тази визия са подходящи ръкавици, перли, брошки.

Романтизъм




Бяла риза, 80 лева, черна рокля 150 лева. Тук нищо повече не ти е нужно, освен високи обувки с деколте, в черно, вдигната свободно нагоре коса и мъж, който да те вдъхновява.

Денди излъчване



Клин, 52 лева, класически фрак, мъжки пояс, екстравагантни ботуши. Тази визия е благодатната за всякакви аксесоари – брошка, колан, перли, шал, ръкавици, гривни и всичко, свързано с театъра, балета и карнавалите във Венеция.

Авангард



Aсиметричен панталон, 250 лева, блуза тип плисе, 200 лева. Можеш да комбинираш с ръкавици, перли и силен грим.

Модерни времена



Палто, под което лесно можеш да сложиш тесен панталон или клин, или просто по бельо. Секси е, особено когато знаеш само ти и мъжа до теб. Цена 400 лева. Сложи и чифт ръкавици, висок ток и онзи високомерен поглед, който много ти отива. 

Ако си една от тези жени, и изобщо от онези, които обожавата да експериментират с класическите детайли, ViewSofia и Мариела Гемишева ще ти подарят най-класичексия айтем от колекцията, а именно бялата риза.

Трябва само да ни покажеш знания по българска мода и да отговориш на въпроса в писмо до [email protected] Как се казва последната опера, поставена у нас, чиито костюми са дело на Мариела Гемишева и асистентката й Йелена Кесич? Жребий от всички правилни отговори ще определи истинския победител.

Имаш една седмица време, и не забравяй в писмото да напишеш рамера, който да ти изпратим.

И за да

Ателие FAC можеш да посетиш на ул. "6-ти септември" 9,
тел. 0888424007

 

More All fashion