Следва

Спиралата, Която Се Води По Желанията На Интернет

Мръсен градски въздух = мръсна коса. Спасението!

София е мърляв град.

Hair преди 4 години

Не най-мърлявият на планетата чак, но достатъчно неприятно неподдържан и негледан, за да се случи събитието от миналата седмица - Софийският градски съд ЗАДЪЛЖИ! Столична община да мие основните улици 2 пъти месечно от май до септември, а в останалата част от годината – веднъж месечно, да представи план за изграждане на велоалеи, включително и такива между крайните квартали на града до центъра, както и да информира на специално изградени табла, на спирките на градския транспорт и на сайта си какви са нивата на фини прахови частици и нивата на замърсяването на въздуха.

Това са част от привременните мерки, които съдът наложи, докато приключи делото за мръсния въздух, което бе заведено от граждани и неправителствената организация "Група за чист въздух". 

Прекрасно!
Нека се мие, нека се чисти, защото иначе страдаме всички, дето се казва, до последния косъм.

Докато, обаче, чакаме ефекта от "привременните мерки", смятаме за важно, на принципа "делото за спасяването на давещите се е в ръцете на самите давещи се", да вземем мерки срещу въздействията на мръсния въздух, вкл. в естетичен план.

Сравнително запознати сме с ефектите на замърсяването върху кожата (здравейте възпаления, пигментация и пъпки), но е факт, че косата също усеща напрежението от въпросната среда. Това, което уврежда кожата, може да увреди скалпа, а това със сигурност въздейства на здравината и хубостта на косата.

От дерматолози знаем, че ако се разхождаме там, където има коли (не важи само за градските момичета), косата ни събира депозити на метал като мед и желязо и други прахови частици. Замърсителите правят косата по-суха и трудна за стилизиране. Праховите частици във въздуха всъщност увреждат корените и дори вътрешната част на косъма.

Освен да уврежда кичурите, изсушавайки и опустошавайки ги, замърсяването може да бъде много вредно, ако боядисваме косата - свободните радикали в замърсителите са много реактивни молекули и могат да реагират непредсказуемо по време на процеса на боядисване, причинявайки голямо увреждане на косъма и на вътрешната структура на косата.

Какво може да бъде сторено? Лошата новина е, че редовното почистване с шампоан и балсам не е достатъчно, за да премахнем замърсителите. Което не значи: предавам се! Защото има спасение и то е в няколкото добри продукта, на разположение за борба с проблема "мръсен въздух = нездрава коса". Ето кои са продуктите, които веднага трябва да прибавите към обичайната грижа за косата:


Revlon Professional Magnet Anti-Pollution Restoring Mask (възстановяваща маска, 36лв.)

С екстракт от семена на моринга и аминокиселини от кератин, тази маска обещава да поправи каквато и да било повреда на влакната и да подсили кичурите с цел предпазване от агресия, предизвикана от замърсяване. Освен това оставя дължините с почти ослепителен блясък – точно както ни харесва. Ако ви допада, посетете близкия салон, в който работят с Revlon и запазете час за магнитно третиране на цвета, което неутрализира праховите частици в косата по време на процеса на боядисване.


Не всички джентълмени предпочитат блондинки!


Знаем, че сухата, повредена, свръхтретирана коса се нуждае от малко повече внимание. Затова препоръчваме да я поглезите с незабавна ревитализация, която Detox&Repair маскатана John Frieda, миришеща божествено, дарява седмично. Просто нанасяте след шампоана и оставяте за 5 минути. Благодарение на зеления чай, маслото от авокадо и системата от би-протеин и хранителни елементи косата е подхранена, гладка и сияйна.


Clean-Touch Shampoo, Redken (мицеларен шампоан, 39лв. за 300ml)

Мицеларната вода е част от ежедневната грижа за лицето, така че защо отне толкова много да бъде въведена мицеларната технология и в грижата за косата? Ако вече сте добре запознати с опасностите от натрупването на нечистотии, този "умен" шампоан от Redken е за вас.

Премахвайки всичко неприятно, без да лишава косата от натуралните й предпазващи масла, той е перфектният освежаващ продукт за всеки ден.


Anti-Pollution Protective Conditioner with Aquatic Mint, Klorane (защитен балсам, 22лв.)

Ако предпочитате натуралния подход към грижата за косата, насочете погледите си към този балсам от френската марка Klorane, чиито съставки са с 95 % естествен произход. Когато ботаниците на марката откриват антиоксидантните действия на водната мента, разработват линия за коса, която извлича замърсителите от косата и скалпа. Освен това този балсам подхранва прекрасно - влюбени сме.

More Hair