Следва

Тайната градина: 3-те, които не знаехме за Тео Чепилов

От Архива: Дария Жукова - малкото богато момиче

Ако сметнем, че Роман Абрамович (бившият мъж) и Ставрос Ниархос (настоящият) са също толкова актуални и желани, колкото JFK и Онасис навремето, не е ли Даша Жукова една съвременна Джаки О.? Май така излиза. Не е била Първа дама, но не пречи да я разглеждаме почти като такава от март 2009-та насам. Историята на Малкото богато момиче, актуална, макар и от Архива ни /актуална дата на публикуване в View Sofia - 10.03.2009 г./:

Celebrities преди 4 години

И на Роман Абрамович се намира заместник - Даша се омъжва повторно!


Дария Жукова е известна в медийното прстранство най вече покрай връзката си с руския олигарх - Роман Абрамович. Родена в Москва през 1983г., тя произлиза от семейство на микробилог и руски бизнесмен.

Скоро след развода на двамата си родители, майката и дъщерята се заселват в Санта Барбара, а малката Даша посещава училище в LA. Много елегантна и стилна, Дария е типичен представител на американскта мода.

Chloè, Luella, Prada и Saint Laurent са любимите лейбъли на заможното момиче, което съчетава по безупречен начин скъпите марки. Свежа кожа, бляскава коса и естествено плътни устни, всъщност са малка част от отличителните й белези. Освен силното си присъствие в публичното пространство, Даря успява да привлече вниманието върху себе си и с избраното от нея поприще - а именно изкуството.

Притежателка на няколко галерии в Лондон и основател на Центъра за съвременно изкуство и култура в Русия, наречен Garage centre, Даря излиза пред обществеото вече със статут на покровител на изкуството. А на 26, това е грандиозно. И не е всичко.

Както много други деца на руски богаташи, руската щерка почувствала неизкоренимо привличане към модния дизайн и дори създала своя собствена марка, наречена Kova & T – съкратено от Жукова и приятелката й Танг, чиято първа промоция била осъществена на страниците на руския Vogue.

Името Танг пък принадлежи на Кристина Танг - бизнес партньор на Дария и дъщеря на хонгконгски билионер. Двете се срещат още в училище, което дава началото на успешната колаборация между тях.

През последните няколко месеца се наблюдава растеж в приходите на общия им бизнес дизайн, а марката за облекла е една от най-търсените на английския пазар. Това, разбира се, се дължи отчасти на скандалната популярност на Даша, но дрехи, продадени в над 80 магазина по целия свят и клиенти като Дрю Баримор и сестрите Олсън, са красноречиво доказателство, че младата рускиня е повече от галеничка на съдбата.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 2 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.