Thank you for the music! The classical one!

Thank you for the music! The classical one!

От любов към класическата музика, на едно от най-красивите места в България, за 15 поредна година, лятното музикално събитие Моцартови празници ни кани да слушаме божествени звуци.

Отново, за поредна година и със същото удоволствие, ще сме в Правец, в една от изящните стаи с гледка към езерото на хотел РИУ Правец Ризорт, и ще чакаме привечерта, за да слушаме музика, по-голяма от живота, по-вечна от времето и по-въздействаща от лятна любов.

Която тази година съсредоточаваме в дните 23-25 август, като си подаряваме заслужена награда, и, вместо в стереотипа "на море", се вкарваме в усещането, което само комбинацията велика природа + велика музика може да ни дари. Ще слушаме Моцарт и Бах, изпълнени от едни от най-талантливите български и чуждестранни класически музиканти (включително и бъдещи звезди на класиката), докато прозирното августовски небе над нас нашепва в тон обещания.

Артистичният директор на фестивала - проф. Борислава Танева гарантира в допълнение към нас, че преживяването ще бъде незабравимо: "Геният на Моцарт се е проявявал във всички жанрове – от операта до симфоничната, камерна и солова музика. Бихме искали да покажем точно това разнообразие на абсолютния му талант."


"Моцарт трио"

На 23 август световно признатите виенски виртуози от "Моцарт трио" ще поставят началото на 15-ото издание на фестивала. Откриващият концерт е реверанс към почитателите на камерната музика.

Млади таланти ще ни дадат възможността да присъстваме на тематично матине на втория ден на фестивала. Лауреати на международния конкурс за инструменталисти "Панчо Владигеров" 2019 - пианистката Мария-Десислава Стойчева и корейската цигуларка Нанджу Лий ще изпълнят произведения на Моцарт, Шопен, Хюбай и Панчо Владигеров, на чиято 120-годишнина от рождението се посвещава тазгодишното издание на фестивала.


Мила Михова

Вечерта на 24 август ще чуем арии от опери на Верди, Белини и Росини, изпълнени от Мила Михова и под акомпанимента на пианиста Николай Стойков.


Ивайло Василев

В последния фестивален ден сцената ще бъде изцяло на разположение на 11-годишния Ивайло Василев, наричан "Малкият Моцарт". Прелестният малък талант ще направи съпреживяването равносилно на връщане в детството, толкова любимо пренасяне във времето и пространството.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.