Следва

Уил Смит се изправя срещу... Уил Смит в БЛИЗНАКЪТ

Thank you for the music! The classical one!

От любов към класическата музика, на едно от най-красивите места в България, за 15 поредна година, лятното музикално събитие Моцартови празници ни кани да слушаме божествени звуци.

Music преди 4 години

Отново, за поредна година и със същото удоволствие, ще сме в Правец, в една от изящните стаи с гледка към езерото на хотел РИУ Правец Ризорт, и ще чакаме привечерта, за да слушаме музика, по-голяма от живота, по-вечна от времето и по-въздействаща от лятна любов.

Която тази година съсредоточаваме в дните 23-25 август, като си подаряваме заслужена награда, и, вместо в стереотипа "на море", се вкарваме в усещането, което само комбинацията велика природа + велика музика може да ни дари. Ще слушаме Моцарт и Бах, изпълнени от едни от най-талантливите български и чуждестранни класически музиканти (включително и бъдещи звезди на класиката), докато прозирното августовски небе над нас нашепва в тон обещания.

Артистичният директор на фестивала - проф. Борислава Танева гарантира в допълнение към нас, че преживяването ще бъде незабравимо: "Геният на Моцарт се е проявявал във всички жанрове – от операта до симфоничната, камерна и солова музика. Бихме искали да покажем точно това разнообразие на абсолютния му талант."


"Моцарт трио"

На 23 август световно признатите виенски виртуози от "Моцарт трио" ще поставят началото на 15-ото издание на фестивала. Откриващият концерт е реверанс към почитателите на камерната музика.

Млади таланти ще ни дадат възможността да присъстваме на тематично матине на втория ден на фестивала. Лауреати на международния конкурс за инструменталисти "Панчо Владигеров" 2019 - пианистката Мария-Десислава Стойчева и корейската цигуларка Нанджу Лий ще изпълнят произведения на Моцарт, Шопен, Хюбай и Панчо Владигеров, на чиято 120-годишнина от рождението се посвещава тазгодишното издание на фестивала.


Мила Михова

Вечерта на 24 август ще чуем арии от опери на Верди, Белини и Росини, изпълнени от Мила Михова и под акомпанимента на пианиста Николай Стойков.


Ивайло Василев

В последния фестивален ден сцената ще бъде изцяло на разположение на 11-годишния Ивайло Василев, наричан "Малкият Моцарт". Прелестният малък талант ще направи съпреживяването равносилно на връщане в детството, толкова любимо пренасяне във времето и пространството.


Найден Тодоров

Тазгодишният специален гост в традиционната "Среща с автограф" в РИУ Правец Ризорт е маестро Найден Тодоров, диригент и директор на Софийската филхармония, която ще закрие Фестивала с един от Моцартовите шедьоври, незавършеният Реквием, който ще звучи на откритата сцена пред езерото. Реквиемът ще бъде изпълнен в памет на маестра Христина Ангелакова – вдъхновител и дългогодишен артистичен директор на "Моцартовите празници".
Билетите за вечерните концерти на 24 и 25 август, на цени от 20 и 30 лева са на eventim.bg. Гостите на Фестивала могат да се възползват от атрактивните оферти на РИУ Правец Ризорт Голф и СПА, което горещо препоръчваме, мястото е вълшебно.


Face to face: Христина Ангелакова за деветото издание на "Моцартовите празници"


Ето и пълната програма на Фестивала:

23.08. Читалище "ЗАРЯ" 1895, Правец 

20:30 - Моцарт Трио - Виена
Даниел Аунер - цигулка, ДитхардАунер - виолончело, Ирина Аунер - пиано
в програмата: В. А. Моцарт, Д. Шостакович, А. Дворжак

вход свободен

24.08. - RIU Pravets Resort 

11:00 - Концерт на лауреати от международния конкурс за инструменталисти "Панчо Владигеров" Шумен, 2019
Мария-Десислава Стойчева – пиано и Нанджу Лий (Корея) – цигулка и с с участието на Марина Капитанова - пиано
в програмата: Моцарт, Панчо Владигеров, Шопен и Хюбай

вход свободен

20:30 - Концерт с арии от опери на Моцарт, Росини, Верди и др.
Мила Михова - сопран, Николай Стойков - пиано

25.08. - RIU PravetsResort

11:00 - Концерт на Ивайло Василев - пиано
в програмата: творби от световната музикална класика

вход свободен

17:00 - "Среща с автограф" с Найден Тодоров

20:30 - "РЕКВИЕМ" в памет на Христина Ангелакова
Софийска филхармония и Национален филхармоничен хор с диригент Найден Тодоров и солисти: Беса Лугичи - сопран, Виолета Радомирска - мецосопран, Михаил Михайлов – тенор, Ивайло Джуров – бас


www.riupravets.bg
за резервации: Тel: 02/902 41 03
e-mail:
[email protected]

More Music