Следва

Десета лятна академия за деца и ученици - НХА

Меган Маркъл, гост-редактор в действие

Меган Маркъл, херцогинята на Съсекс, влиза в ролята на гост-редактор в септемврийското издание на британския Vogue и насочва светлината на прожекторите върху редица от влиятелни жени, които не се страхуват от промяната.

Celebrities преди 4 години

Активистката, бореща се срещу глобалното затопляне, Грета Тунберг, премиерът на Нова Зеландия - Джакинда Ардерн и актрисата, която се превръща в активист - Джейн Фонда, са сред 15-те водещи женски фигури, които ще украсят корицата на списанието със вдъхновяващо заглавие "Сили за промяна".


Животът след 80: Джейн Фонда пуска спортната линия дрехи


Септемврийският брой ще включва и разговор между Меган и бившата първа дама на САЩ Мишел Обама.

"Меган няма да бъде сама на корицата" – Главният редактор на британския Vogue, Едуард Енинфул, споделя, че според херцогинята би било "арогантно" да бъде само тя, затова избират на корицата да бъдат лица, които я вдъхновяват.

Актрисите Салма Хайек и Джамиела Джамил, боксьорската Рамла Али и авторът Химаманда Нгози Адичи са сред другите фигури, избрани да бъдат на корицата на септемврийския брой. Интервю между съпруга на Меган Принц Хари, херцог на Съсекс, и антрополога Джейн Гудол също е включено в броя.

Херцогинята изтъква няколко различни причини за подбора си от влиятелни активисти,  защитници на идеята, береща се с глобалното затопляне, LGBTQ правата, психичното здраве и имиграционната криза.

Групата е описана като "иновативни хора, готови за промени, обединени от безстрашността си да прескачат бариерите", се казва в изявление на Кралското семейство.

В петък, 2-ри август, изданието ще бъде пуснато в печат, а днес, понеделник, Кралската двойка публикува и видео на страницата си в Инстаграм, на което се виждат някои от звездите по време на фотосесията.

"Последните седем месеца са възнаграждаващ процес, сътрудничество с Едуард Енинфул, главен редактор на британския Vogue, за да отклоним вниманието от най-обсъжданите модни тенденции към ценностите, причините и влиянието на хората в света днес", заявява Маркъл в изявление.

"Надявам се да усетите чрез снимките силата на колектива и разнообразния избор на жени, избрани за корицата, както и екипа, който събрахме да ни подкрепи, за да успеем да създадем това. Надявам се читателите да се чувстват вдъхновени като мен от "Силите за промяна", които ще намерят на страниците."

Септемврийският брой на Vogue по традиция е най-четеният брой, а тази година, щом и херцогинята роботи по този проект, очакваме направо тиражни чудеса. Меган е първият човек, който е канен като гост-редактор.

"От самото начало говорим за корицата - дали тя (Меган Маркъл) ще бъде на нея, или пък не. В края на краищата, тя чувстваше, че това би било "арогантно" за този конкретен проект. Тя искаше да се съсредоточи върху жените, на които се възхищава", добавя Еннифул.

Сред най-очакваните статии в броя е "откровеният разговор" на Меган с приятелката й Мишел Обама

"Както и самата аз, Меган вероятно никога не си е мечтала, че ще има такъв живот, а натискът, който чувства - от себе си и от околните - понякога може да е прекалено много", споделя Обама по-рано тази година.

"Това, което бих казала е, че тя има толкова много възможности да прави и разпространяеа добро с позицията си - не само за себе си, но и за другите, отделяйки внимание на глобални проблеми, които вълнуват нея самата"- добавя тя.

More Celebrities