Следва

Кой как избра да се рекламира: Алесандро Микеле и Златната ера в модата за кампанията на Gucci - Есен/Зима 2019

Miami Swim Week 2019: какво се случва с плажната мода и други важни трендове върху голи тела

Олеле, майчице, би казала баба ни.

All fashion преди 4 години

Обаче, понеже нещата се случват динамично, бързо, непредсказуемо и в 2019-та година, от Седмицата на плажната мода в Маями можем да си сверим часовника с времето, в което живеем, по-добре от доста други сверки. Да видим, като не отхвърляме въпроса: дали бих сложила това върху себе си???, като го оставяме да отлежи.

В своето 37-мо издание, Мiami Swim Week натъртва на креативността във всичките й измерения. От дизайнерите през моделите и гостите - всичко този път е нетрадиционно, различно, неочаквано дори.

Мероприятието продължи от 11-ти до 16-ти юли и демонстрира всичко, което следва да очакваме от новия сезон - Лято 2020-та и неговата плажна мода.

В ревютата "дрехи" показват всички с някаква следа или амбиция в бизнеса с бански - от силно утвърдените до съвсем начинаещи дизайнери. Събитието има и подчертано търговски, освен дизайнерски, характер - тук се сключват сделките за покупки на количества плажни и курортни облекла и аксесоари за година напред.


Lunchtime shopping: 5 бранда бански с големи размери


В най bikini-friendly града на Америка, брандът Aussie swimwear показа новата тенденция горната част на банския да покрива гърдите само наполовина по хоризонтала, а от фирмата Vincija възбудиха духовете, като сложиха презрамки на банските си, имитиращи метър за измерване на перфектни мерки.

Бански 2019: Love Stories с колекция за H&M


The Fashion Palette, пък, с едва загатнатите си бикини обръща главите на всички, дори и тези с проблем във врата, защото чупят кардинално тенденцията от последните години - за плътно покриващи бански, тип плувен екип или пък тези 50-тарски високи талии, от които коремите нямат изпичане.

Изобилието от плажни модни хрумки не свършва с кръгли дупета и наполовина покрити гърди. Няколко лейбъла, включително австралийският Aqua Blu и Sports Illustrated Swimsuit, полагат общи усилия да представят различни, нетрадиционни и илюстративни за богатството от индивидуалности модели на модния подиум - рискована крачка, която не остана незабелязана.

Първо обаче нека разгледаме някои от най-странните бански на тазгодишната Miami Swim Week 2019:

THE LOIN CLOTH SURPRISE
Бански като от конец. Просто казано, създаденото от Oh Polly буквално ни взе дъха... и не по-добър начин (достатъчен е поглед върху мястото над талията или така наречената долна част на гърба).

Горната половина – покриваща едва само зърното – изглежда така, сякаш дете е взело ножиците и е нарязало моделите току преди шоуто и никой от екипа не е имал минутка да го оправи.

Що се отнася до долната половина на банския, силно разтегленият и с талия почти до кръста сребърен материал напомня на завеса от куклен спектакъл, който може би е по-добре да не бъде показван. А, освен този сребърен цвят, и контрастното му злато се появява на сцената с малката разлика, че не в банския привлича, а върху златните обувки (силно казано), оплетени около краката на модела.

THE UNDERBOOB
Ок, наистина може би е секси ивицата под гърдите, част от дизайна на бански, който носи и EmRata, макар че само с едно по-рязко движение, нещата могат да станат зле. Което пък не е добре. Що се отнася до връзката, която седи като престилка в нищото... ще подминем без коментар.

THE MEDIEVAL MISTRESS
Това медно творение е комбинирано с ужасени колани, които са смачкали формите на модела и всъщност напомня на средновековните творения, изобретени да запазят девствеността на девойката. Само че с огромната разлика, че бащата на това момиче е твърдо решен да я държи от изкушенията на плътта, и й създава цял костюм за опазване на тялото от докосване.

Надявам се, че някой има ключ, все пак.

'ICE' QUEEN
Ако сте израсли в периода 2000-2009-та, ще си спомните, че този тип бански визия украсяваше манекените по витрините на универсалните магазини. Тези изрязани отдолу бански, които едва предлагат стабилност, с малка верига около корема за украшение. Бихме казали, малко късно е, уважаеми - минало, заминало.

Trend report: Бански като бельо

THE PLASTIC FANTASTIC
Не е ли забавно, когато напълно непознати ви видят на плажа и се ужасят, като си мислят, че сте напълно голи?

Ха-ха, знаем, представихме си го и ние.

Ето защо тези бикини са най-добри за онези дни, когато наистина искате да бъдете забелязани... или арестувани за публична голота.

Да или Не: На Гуинет черният бански за 635 лева?


С това приключваме по-пикантната част от Miami Swim Week, и се концентрираме върху по-вдъхновяващите модели и истории.

Специална покана за открит кастинг за шоуто Sports Illustrated Swimsuit привлече стотици модели и начинаещи в Саут Бийч, Маями, всички нахъсани от шанса да дефилират за спортния гигант. 17 жени са избрани да участват във финалното шоу - красиви дами от всички сфери на живота.


23 години по-късно: Тайра Банкс по оскъдни жълти бикини


AQUA BLU
Австралийският лейбъл за бански, Aqua Blu, чупи статуквото на Miami Swim Week 2019 с ярки цветове и вдъхновяващи принтове в една колекция, изключително богата на модели, кройки и вариации. Модели от всякакъв размер и етнос с гордост крачат по подиума в специално ушити за тях бански. Една от дефилиращите е Латиша Томас, защитник на #bodypositivity, която закри шоуто с цял бански с прикачено коланче с тюл.

Тя благодари на лейбъла в Инстаграм за "осъществяването на този проект, заради позитивизма и разнообразието от размери".


Мара Мартин за решението си да кърми на подиума на Sports Illustrated


SPORTS ILLUSTRATED SWIMSUIT
Тази година Sports Illustrated избра нов и различен подход към шоуто, избирайки част от моделите след открито за всички желаещи прослушване миналата седмица. От модели с по-големи с пищни форми, до модели в зряла възраст, от различни религии и етнически произход до жени с медицински проблеми, модният подиум никога не се е радвал на такова разнообразие.

ХАЛИМА АДЕН
Халима Аден, 21, показва, че заслужава мястото си в дефилето на Sports Illustrated. Тя откри шоуто, облечена в сребърно и с бурка, и с надпис на единият ръкав: "Промени играта". Сомалийката влезе в историята тази година като първият модел, който, на първа страница на тематичния брой Sports Illustrated Swimsuit, носи хиджаб и бурка.

КАТИ ДЖЕЙКЪБС
55-годишната актриса и модел зашемети публиката със сивия си бански от две части и змийски принт.

КРИСТИН ВАЛДИЗЕРИ
Моделът, който има алопеция (косопад), превзе подиума и сърцата с уверена крачка и в бански с висока талия и принт на диня. В един неочакван момент учителката по танци и едновременно адвокат сваля русата си перука, под която се показва обръсната глава. Кристин се усмихва на възторжените хора по редовете на шоуто, те й връщат умножената си енергия.

ДЖАНИЕЛ КАРТЪР
Бившата професионална танцьорка, настоящ модел, претърпява инцидент и наранява тежко и двата си крака, споделят Sports Illustrated в акаунта си в Инстаграм.

Картър също се бори с медицинско състояние, което докторите все още предстои да диагностицират, което я оставя с постоянна болка, изключително уморена и често без да може да ходи.

"Въпреки факта, че е с намалени двигателни способности и трудно се задържа права, тя не позволява това да я спре да преследва мечтите си", пише в поста.

Катър изглежда зашеметяващо в червено-белия си бански. Тя дефилира с инвалидна количка, съпроводена от редактора на Sports Illustrated Swimsuit - М.Дж.Дей. За секунди дори успява да се изправи и да позира.


Модел с три гърди на едно от ревютата в Милано


БРИЕЛЕ АНИЕА
Този зашеметяващ модел излъчва уникална енергия на подиума, като носи много земни цветове, вкл. златни, кестенови, ръждиви и прасковени оттенъци.

Бриел обяснява в Инстаграм, че е отишла на кастинга заради "моите пълни сестри с шоколадов цвят на кожата". "Така че, когато ми казаха "да", знаех, че това е "да" за всички нас", пише тя.

"Нямам търпение до утре, да изляза на модния подиум и да покажа какво мога и, най-вече, какво сме постигнали."

Което и направи.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.