Следва

Кой как избра да се рекламира: Алесандро Микеле и Златната ера в модата за кампанията на Gucci - Есен/Зима 2019

Miami Swim Week 2019: какво се случва с плажната мода и други важни трендове върху голи тела

Олеле, майчице, би казала баба ни.

All fashion преди 4 години

Обаче, понеже нещата се случват динамично, бързо, непредсказуемо и в 2019-та година, от Седмицата на плажната мода в Маями можем да си сверим часовника с времето, в което живеем, по-добре от доста други сверки. Да видим, като не отхвърляме въпроса: дали бих сложила това върху себе си???, като го оставяме да отлежи.

В своето 37-мо издание, Мiami Swim Week натъртва на креативността във всичките й измерения. От дизайнерите през моделите и гостите - всичко този път е нетрадиционно, различно, неочаквано дори.

Мероприятието продължи от 11-ти до 16-ти юли и демонстрира всичко, което следва да очакваме от новия сезон - Лято 2020-та и неговата плажна мода.

В ревютата "дрехи" показват всички с някаква следа или амбиция в бизнеса с бански - от силно утвърдените до съвсем начинаещи дизайнери. Събитието има и подчертано търговски, освен дизайнерски, характер - тук се сключват сделките за покупки на количества плажни и курортни облекла и аксесоари за година напред.


Lunchtime shopping: 5 бранда бански с големи размери


В най bikini-friendly града на Америка, брандът Aussie swimwear показа новата тенденция горната част на банския да покрива гърдите само наполовина по хоризонтала, а от фирмата Vincija възбудиха духовете, като сложиха презрамки на банските си, имитиращи метър за измерване на перфектни мерки.

Бански 2019: Love Stories с колекция за H&M


The Fashion Palette, пък, с едва загатнатите си бикини обръща главите на всички, дори и тези с проблем във врата, защото чупят кардинално тенденцията от последните години - за плътно покриващи бански, тип плувен екип или пък тези 50-тарски високи талии, от които коремите нямат изпичане.

Изобилието от плажни модни хрумки не свършва с кръгли дупета и наполовина покрити гърди. Няколко лейбъла, включително австралийският Aqua Blu и Sports Illustrated Swimsuit, полагат общи усилия да представят различни, нетрадиционни и илюстративни за богатството от индивидуалности модели на модния подиум - рискована крачка, която не остана незабелязана.

Първо обаче нека разгледаме някои от най-странните бански на тазгодишната Miami Swim Week 2019:

THE LOIN CLOTH SURPRISE
Бански като от конец. Просто казано, създаденото от Oh Polly буквално ни взе дъха... и не по-добър начин (достатъчен е поглед върху мястото над талията или така наречената долна част на гърба).

Горната половина – покриваща едва само зърното – изглежда така, сякаш дете е взело ножиците и е нарязало моделите току преди шоуто и никой от екипа не е имал минутка да го оправи.

Що се отнася до долната половина на банския, силно разтегленият и с талия почти до кръста сребърен материал напомня на завеса от куклен спектакъл, който може би е по-добре да не бъде показван. А, освен този сребърен цвят, и контрастното му злато се появява на сцената с малката разлика, че не в банския привлича, а върху златните обувки (силно казано), оплетени около краката на модела.

THE UNDERBOOB
Ок, наистина може би е секси ивицата под гърдите, част от дизайна на бански, който носи и EmRata, макар че само с едно по-рязко движение, нещата могат да станат зле. Което пък не е добре. Що се отнася до връзката, която седи като престилка в нищото... ще подминем без коментар.

THE MEDIEVAL MISTRESS
Това медно творение е комбинирано с ужасени колани, които са смачкали формите на модела и всъщност напомня на средновековните творения, изобретени да запазят девствеността на девойката. Само че с огромната разлика, че бащата на това момиче е твърдо решен да я държи от изкушенията на плътта, и й създава цял костюм за опазване на тялото от докосване.

Надявам се, че някой има ключ, все пак.

'ICE' QUEEN
Ако сте израсли в периода 2000-2009-та, ще си спомните, че този тип бански визия украсяваше манекените по витрините на универсалните магазини. Тези изрязани отдолу бански, които едва предлагат стабилност, с малка верига около корема за украшение. Бихме казали, малко късно е, уважаеми - минало, заминало.

Trend report: Бански като бельо

THE PLASTIC FANTASTIC
Не е ли забавно, когато напълно непознати ви видят на плажа и се ужасят, като си мислят, че сте напълно голи?

Ха-ха, знаем, представихме си го и ние.

Ето защо тези бикини са най-добри за онези дни, когато наистина искате да бъдете забелязани... или арестувани за публична голота.

Да или Не: На Гуинет черният бански за 635 лева?


С това приключваме по-пикантната част от Miami Swim Week, и се концентрираме върху по-вдъхновяващите модели и истории.

Специална покана за открит кастинг за шоуто Sports Illustrated Swimsuit привлече стотици модели и начинаещи в Саут Бийч, Маями, всички нахъсани от шанса да дефилират за спортния гигант. 17 жени са избрани да участват във финалното шоу - красиви дами от всички сфери на живота.


23 години по-късно: Тайра Банкс по оскъдни жълти бикини


AQUA BLU
Австралийският лейбъл за бански, Aqua Blu, чупи статуквото на Miami Swim Week 2019 с ярки цветове и вдъхновяващи принтове в една колекция, изключително богата на модели, кройки и вариации. Модели от всякакъв размер и етнос с гордост крачат по подиума в специално ушити за тях бански. Една от дефилиращите е Латиша Томас, защитник на #bodypositivity, която закри шоуто с цял бански с прикачено коланче с тюл.

Тя благодари на лейбъла в Инстаграм за "осъществяването на този проект, заради позитивизма и разнообразието от размери".


Мара Мартин за решението си да кърми на подиума на Sports Illustrated


SPORTS ILLUSTRATED SWIMSUIT
Тази година Sports Illustrated избра нов и различен подход към шоуто, избирайки част от моделите след открито за всички желаещи прослушване миналата седмица. От модели с по-големи с пищни форми, до модели в зряла възраст, от различни религии и етнически произход до жени с медицински проблеми, модният подиум никога не се е радвал на такова разнообразие.

ХАЛИМА АДЕН
Халима Аден, 21, показва, че заслужава мястото си в дефилето на Sports Illustrated. Тя откри шоуто, облечена в сребърно и с бурка, и с надпис на единият ръкав: "Промени играта". Сомалийката влезе в историята тази година като първият модел, който, на първа страница на тематичния брой Sports Illustrated Swimsuit, носи хиджаб и бурка.

КАТИ ДЖЕЙКЪБС
55-годишната актриса и модел зашемети публиката със сивия си бански от две части и змийски принт.

КРИСТИН ВАЛДИЗЕРИ
Моделът, който има алопеция (косопад), превзе подиума и сърцата с уверена крачка и в бански с висока талия и принт на диня. В един неочакван момент учителката по танци и едновременно адвокат сваля русата си перука, под която се показва обръсната глава. Кристин се усмихва на възторжените хора по редовете на шоуто, те й връщат умножената си енергия.

ДЖАНИЕЛ КАРТЪР
Бившата професионална танцьорка, настоящ модел, претърпява инцидент и наранява тежко и двата си крака, споделят Sports Illustrated в акаунта си в Инстаграм.

Картър също се бори с медицинско състояние, което докторите все още предстои да диагностицират, което я оставя с постоянна болка, изключително уморена и често без да може да ходи.

"Въпреки факта, че е с намалени двигателни способности и трудно се задържа права, тя не позволява това да я спре да преследва мечтите си", пише в поста.

Катър изглежда зашеметяващо в червено-белия си бански. Тя дефилира с инвалидна количка, съпроводена от редактора на Sports Illustrated Swimsuit - М.Дж.Дей. За секунди дори успява да се изправи и да позира.


Модел с три гърди на едно от ревютата в Милано


БРИЕЛЕ АНИЕА
Този зашеметяващ модел излъчва уникална енергия на подиума, като носи много земни цветове, вкл. златни, кестенови, ръждиви и прасковени оттенъци.

Бриел обяснява в Инстаграм, че е отишла на кастинга заради "моите пълни сестри с шоколадов цвят на кожата". "Така че, когато ми казаха "да", знаех, че това е "да" за всички нас", пише тя.

"Нямам търпение до утре, да изляза на модния подиум и да покажа какво мога и, най-вече, какво сме постигнали."

Което и направи.

More All fashion