Следва

Обеците на Катрин за £8 - евтини, налични и откъде?

Модни апартаменти на модни дизайнери - Адам Липс, партньорът, мястото им

Модният дизайнер Адам Липс показва нагледно как, чрез възраждане на собственото си жилище в Бруклин, можеш да превърнеш едно поовехтяло място в център на вселената

All About Life преди 4 години

От кадрите ни гали енергията на отличим характер, виждаме нескъпи антични предмети и усещаме прелестна хармония, затова и се заравяме навътре:

В центъра на дневната е изработено от Lippes канапе, покрито с лен и украсено с ресни от Samuel&Sons и антична лента от колекцията на Bill Blass; Португалски килим от 1940 г.

"Модерните неща не ги разбирам"
, казва Адам Липс на кафе в слънчевата дневна на апартамента си в Бруклин Хайтс, кварталът, целуващ природата.

Антрето е "пипнато" във викториански стил в бяло и синьо, цветове, създаващи ефекта сякаш се разхождаш в сърцето на водна лилия. Веднага след това се отваря огромният хол и дъхът спира. Старинна руска библиотека с височина почти до тавана краси една от стените.

Акцентът в спалнята е изработено по поръчка легло с балдахин, което наподобява канапетата на китайската пагода Chippendale в прочутата английска Stanway House, а столовете от епохата на Густав се връзват перфектно с масата зад леглото Бидермайер. Масивен шкаф палма кенция, любимо растение междувпрочем и на друг визионер в модата - Кристиан Диор - е украсен с прекрасни керамични вази. Пердета от коприна покриват прозорците, което прилича на старомоден jardin d'hiver, /зимна градина, но как красиво звучи на френски/, макар и с розов нюанс.

"Замисълът беше просто да го има в апартамента, а се превърна в основен цвят" ,казва Липс за боята на Farrow&Ball, като отбелязва, че коприната, която е из цялата трапезария, е боядисана специално. "Розово е, но не е розово. В него има много сиво, което е хубаво - добавя той за боята. "А при залез слънце става розово-оранжево".



Приятелите сравняват дома-мечта на Липс с тези на бабите си, но той има бетонна защитна теза: "Да, и? Какво не е наред с това?"

Миналата година дизайнерът и неговият партньор Александър Фарнсуърт, учредяват Highminded - фирма за доставка на продукти с марихуана за развлечение. Първият магазин ще отвори в края на тази година в Грейт Барингтън, Масачузетс, близо до дома им. Интересното за този магазин е, че не само ще се продава марихуана и аксесоари, но е в сградата на стара църква.

И все пак, Фарнсуърт, главен изпълнителен директор на Highminded, се пита дали апартаментът им трябва да е толкова романтично обзаведен? "Защо не може просто да сложим един голям диван тук?"

"Може и да стане един ден, но не сега", категоричен е Липс, добавяйки: "Харесва ми, че има ъгълче за всеки. Когато се събираме, някои си говорят в дневната, други седят в спалнята. Или се просват на ъгълчето, което наричаме опиум. Всеки виси тук", казва Липс, докато се подпира на ориенталския фенер, донесен от Танжер.



Любовта на дизайнера към старинния стил идва естествено. Майка му е интериорен дизайнер с подобна естетическа гледна точка, а баща му отдавна събира мебели от Бидермайер епохата и картини на съвременното изкуство. "Аз съм обсебен от мебели, повече от това да си избирам какви дрехи да нося през седмицата", казва Липс, добавяйки, че откритите съкровища винаги оказват влияние върху модата, която прави. Разноцветните карамфили и други цветя, разцъфнали по португалския килим от 40-те години в дневната, биха били чудесен принт за дреха. Той вкарва много минало в дома си, включително махагонови шкафове с форма на обелиск, които обграждат камината в спалнята за гости.



В крайна сметка, от цялата тази еклектика с вкус, домът на Липс и Фарнсуърт, на горния етаж на величествена къща от 1850 г., украсена с изящни тераси до брега, които придават Византийски дух и човек, ако е разсеян, може да вземе Нюйоркското пристанище за Босфора. Двата големи балкона пред дневната се оказват толкова примамливи, че Фарнсуърт създава строго правило за работното време: излиза от стаята с гледката и влиза в спалнята за гости, която гледа към улицата и е неговия офис, защото иначе няма шанс да подхване работа.

Театралността на пространството кореспондира изящно с духа на мебелите. "Обичам неща, които имат нещо странно в себе си или са малко странни", казва Липс, визирайки наличните сватбени мебели от Италия от 18-ти век, масите от 19-ти, странните столове, купени на търг в Синсинати, върху които домакини и гости седят - с висока облегалка, вероятно френско производство, с рамки от ратан и топки за крака във формата на стиснати юмруци.

"Не че много хора ги искаха", споделя Липс с усмивка, което ясно показва, че загубата на Синсинати е печалба за Бруклин Хайтс: Шест стола плюс извит диван и бюро струват само $1,600. Направо безценно, дайте ги насам!

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 час

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 1 час

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.