Следва

Street Style вдъхновения: Париж, Седмица на висшата мода, всички в ACNE

Кой как избра да се рекламира: Алесандро Микеле и Златната ера в модата за кампанията на Gucci - Есен/Зима 2019

Италианският дизайнер връща жеста на ранните години на prêt-à-porter чрез носталгията в новата рекламна на Gucci.

All fashion преди 4 години



Алесандро Микеле
ни телепортира назад във времето, за да ни вкара във "филма" на новата Есен 2019 рекламна кампания на марката, за чийто просперитет и физиономия отговаря.

Кампанията е наречена #GucciPrêtÀPorter, снима Глен Лъчфорд, а поредицата кадри, както и видеото, ни връщат към корените на комерсиалната мода и нейния изначален блясък.  Преди години, когато fashion означава особеностите и лудостите на Творческия директор или основател на марката. За времето, когато Мода означава наука за дрехите и перфекционизма на ушиването им на ръка. Когато списанията имат гигантски бюджети, за да снимат убийствено добри сесии, когато редактори-чудовища като Даяна Врийленд и Кармел Шоу изгряват на небосклона, а Джон Феърчайлд раздава присъдите в индустрията, както се минава с нагорещена пара от ютия над непокорен рюш.





Прес съобщението от Модната къща гласи:
"Приказните времена на модата са легенда, която се доближава до живота с въвеждането на prêt-à-porter и неговите първи дни. Помним иконичните снимки, илюстриращи тази еволюция от цели 4 десетилетия: 1950-те, 60-те, 70-те и 80-те, и попълваме съвременния лексикон на Креативния шеф на Къщата на Double G."





Видео кампанията е снимана в Париж и стъпва върху Gucci Gang идеята, във винтидж ателие, с акцент върху работата в него. Парчето на Майлс Дейвис "ASCENSEUR POUR L'ECHAFAUD (GENERIQUE)" звучи на заден план, фиксирайки хаоса преди и по време на кутюр шоу от време оно, когато моделите са режисирани в театрална постановка и единствената им задача е да помръдват грациозно така, че купувачите и хората от модните колонки във вестниците да забележат детайла.

Шоуто закрива млад блещукащ Gucci boy в ансамбъл на младоженка, отново реверанс към безвъзвратно отминалите като естетика времена на модата, представена като за богоизбрани /само и единствено, имаме предвид/.



Тийзърите на кампанията за Instagram пък са трибют към бума на фешън-телевизиите, в частност Fashion TV и Style с Елза Кленч от 70-те и 80-те години. Репортер трескаво връхлита в бекстейджа на Gucci след ревю, опитвайки се настървено да вземе интервю от дизайнера, който прилича на младия Литъл Ричард, и който същевременно е тотално незаинтересован.


Наистина, приятно е, че кампанията се опитва да ни върне във времето, в което модата има онова очарование на недостижимост и недостъпност, които е имала някога. Един добър опит да бъдем преведени през времето и фантазиите му, през десетилетия, в които големи умове и таланти правят дрехи, които днес всеки може да си купи.

Фешън фасадата, каквато е била някога, и както е днес.

#beautiful


More All fashion