Следва

Street Style вдъхновения: Париж, Седмица на висшата мода, всички в ACNE

Кой как избра да се рекламира: Алесандро Микеле и Златната ера в модата за кампанията на Gucci - Есен/Зима 2019

Италианският дизайнер връща жеста на ранните години на prêt-à-porter чрез носталгията в новата рекламна на Gucci.

All fashion преди 4 години



Алесандро Микеле
ни телепортира назад във времето, за да ни вкара във "филма" на новата Есен 2019 рекламна кампания на марката, за чийто просперитет и физиономия отговаря.

Кампанията е наречена #GucciPrêtÀPorter, снима Глен Лъчфорд, а поредицата кадри, както и видеото, ни връщат към корените на комерсиалната мода и нейния изначален блясък.  Преди години, когато fashion означава особеностите и лудостите на Творческия директор или основател на марката. За времето, когато Мода означава наука за дрехите и перфекционизма на ушиването им на ръка. Когато списанията имат гигантски бюджети, за да снимат убийствено добри сесии, когато редактори-чудовища като Даяна Врийленд и Кармел Шоу изгряват на небосклона, а Джон Феърчайлд раздава присъдите в индустрията, както се минава с нагорещена пара от ютия над непокорен рюш.





Прес съобщението от Модната къща гласи:
"Приказните времена на модата са легенда, която се доближава до живота с въвеждането на prêt-à-porter и неговите първи дни. Помним иконичните снимки, илюстриращи тази еволюция от цели 4 десетилетия: 1950-те, 60-те, 70-те и 80-те, и попълваме съвременния лексикон на Креативния шеф на Къщата на Double G."





Видео кампанията е снимана в Париж и стъпва върху Gucci Gang идеята, във винтидж ателие, с акцент върху работата в него. Парчето на Майлс Дейвис "ASCENSEUR POUR L'ECHAFAUD (GENERIQUE)" звучи на заден план, фиксирайки хаоса преди и по време на кутюр шоу от време оно, когато моделите са режисирани в театрална постановка и единствената им задача е да помръдват грациозно така, че купувачите и хората от модните колонки във вестниците да забележат детайла.

Шоуто закрива млад блещукащ Gucci boy в ансамбъл на младоженка, отново реверанс към безвъзвратно отминалите като естетика времена на модата, представена като за богоизбрани /само и единствено, имаме предвид/.



Тийзърите на кампанията за Instagram пък са трибют към бума на фешън-телевизиите, в частност Fashion TV и Style с Елза Кленч от 70-те и 80-те години. Репортер трескаво връхлита в бекстейджа на Gucci след ревю, опитвайки се настървено да вземе интервю от дизайнера, който прилича на младия Литъл Ричард, и който същевременно е тотално незаинтересован.


Наистина, приятно е, че кампанията се опитва да ни върне във времето, в което модата има онова очарование на недостижимост и недостъпност, които е имала някога. Един добър опит да бъдем преведени през времето и фантазиите му, през десетилетия, в които големи умове и таланти правят дрехи, които днес всеки може да си купи.

Фешън фасадата, каквато е била някога, и както е днес.

#beautiful


More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.