Следва

Hallelujah! Баща и син Шварценегер за GQ

Устните ви чувам! Ето какво казват за здравето

шу-шу-шу

Health преди 4 години

Вероятно и вие подминавате изсушаването на устните си като нещо съвсем незначително. Е - да, ама не. Освен обикновен дискомфорт, сухите устни индикират за различни проблеми в телата и организмите ни, които в никакъв случай не трябва да пропускаме.


Излишно много вода: 9 продукта, които намаляват отоците


Според Аюрведата и още няколко други разновидности на традиционната медицина, устните могат да ни помогнат да придобием представа за случващото се вътре в нас: "Горната устна е "външният белег" на белите дробове, щитовидната жлеза, сърцето, стомаха, черния дроб и бъбреците, докато цялата долна устна отразява случващото се с червата", пише лечителят и Кундалини йога учител, Хари Симран Калса, в статията си за KORA Organics – блогът, в който Миранда Кер споделя факти от опита си с органичната козметика.

Въпреки че е нужен опитен практикуващ, за да разчете устните ви с точност, съществува и един по-лесен начин, по който може да се самоанализирате вкъщи. Ето и нещо като кратък джобен наръчник: 

Сухи/напукани устни
Дехидратация на организма поради климатични промени, напрежение, тревожност, страх;

Белещи се/напукани устни
Сърдечни болки, притеснение, сухота в тялото, изострено чувство за студ;

Дисколорация/избелял цвят
Липса на правилна циркулация в тялото;

Горещи/парещи/зачервени устни
Възпаление или твърде много топлина в тялото поради приема на прекалено люти храни, прекомерен прием на захар, алкохол или кафеин; разгорещени емоции като гняв, ревност, негодувание, раздразнение, липса на състрадание;

Набръчкана горна устна
Пушене, физическо или умствено напрежение, раздразнителност, притеснение, страх;

Треперещи устни
Умора, слаба нервна система, страх, емоционално напрежение, неувереност.

Et voilà! Вече знаете какво подсказват устните за здравето ви, така че се "самодиагностицирайте" възможно най-скоро, за да се уверите, че всичко е наред. Разбира се, ако нещата изглеждат сериозни, обезателно се консултирайте с лекар.

Хари Симран Калса ни подсеща и да използваме качествен балсам за устни, който да подсигурява високо ниво на хидратация във всеки един момент. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.