Следва

Кейт Мидълтън си слага ботокс. Какъв и къде е въпросът

Филмите-победители от Huawei Smartphone Film Festival

На специална церемония в Дом на киното Huawei България и Cinelibri наградиха най-добрите филми, които взеха участие във фестивала за късометражно кино Huawei Smartphone Film Festival.

All About Life преди 4 години

Прожекцията на до десетминутните филми, заснети изцяло с Huawei P30 Pro, се радваше на огромен интерес в препълнената зала на емблематичното кино в София.



Huawei Smartphone Film Festival
, организиран от Cinelibri и ArtAkcia, протече на два етапа. На първия желаещите да учасвтат трябваше да представят своите идеи. Сред тях жури в състав Стаси Айви, Крум Родригес, Крис Захариев, Жаклин Вагенщайн и Лонгруи Циу, избраха 11 финалиста, които получиха смартфон P30 Pro и един месец да реализират идеята си с него под ценното менторство на членовете на журито. Пак то избра и финалните победители, които имаха честта да видят творбите си на голям екран на отворена прожекция.


Крис Захариев и екипът на филма "Едно ДА ще прецака София" 

Трето място спечели филмът “Едно ДА ще прецака София“ на най-младата участничка в надпревата - Лидия Юлианова, която е само на 18 години и е все още ученичка. Филмът се отличи с красива сценография и свеж сценарий, а самата Лидия определя филма като младежки. След изненадата си да види как първият прожектиран кадър за вечерта е нейният, тя сподели, че е редовен посетител на Дома на киното от 8 клас и да види свой филм там е като сбъдване на смела мечта. След силния емоционален момент допълни, че най-голямото предизвикателство при заснемането на филма е бил малкият ѝ екип от двама души – тя и нейната приятелка Никол Петкова. Те е трябвало да влязат в много роли – на оператор, режисьор, озвучител, продуцент, сценарист . Във филма участват Александър Нинов, Василена Винченцо и Мила Илиева, които също са ученици.

„Едно ДА ще прецака София“



Филмът „Трепачи“ на Тео Чепилов спечели второ място и се отличи като най-забавния от конкурсната програма. Екипът на филма благодари на публиката, че се е смяла „на точните места“. Самият Тео сподели, че филмът е вдъхновен от лековатите американски комедии от 90-те. Идеята за него се е родила на шега, като той представя реална ситуация от живота му. На екрана му партнира негов приятел и колега комедиант Димитър Балабанов - Флаш. Тео споделя, че най-голямата трудност при снимките за него и Флаш са били костюмите, които е трябвало да носят по време на снимки в лятната жега. Снимките са продължили един снимачен ден, а лекотата на снимане с Huawei P30 Pro е улеснила малкия екип на „Трепачи“.

Филмът е заснет и монтиран от Румяна Тодорова.


Екипът на филма "Трепачи" 

„Трепачи“




След неговата прожекция дойде и една изненада – обявяването на Специалната награда на фестивала. Тя бе за стоп моушън анимацията “Връх“, в заснемането на която P30 Pro е използван по особено креативен начин. Филмът бе представен от Крум Родригес, който сподели, че това е личният му фаворит заради неговата идея, оригиналност и естетика.


Авторът на "Връх"

Авторът му Стефан Войводов сподели, че заснемането му е отнело по 12 часа на ден в продължение на цял месец. Стефан е избрал този жанр, защото по професия е аниматор. Той твърди, че анимацията дава пълна свобода на автора. Избрал е точно тази тема, защото според него тя е вечна и може да докосне всеки. Стефан споделя, че ще продължава да снима своите филми със смартфон. Освен самия филм, можете да видите и видео „зад кулисите“, разказващо процеса на заснемането му.

„Връх“



Зад кулисите на „Връх“



Големият победител в надпреварата е филмът „Любовен час“ на Хара Нурин. Като най-силно предимство на своя екип Хара посочва изключителния синхрон на екипа на снимачната площадка. 


Екипът на "Любовен час" 

Мила Иванова влиза в главната роля, като Хара споделя, че филмът е вдъхновен точно от нея. Главната мъжка роля заема Мартин Гяуров, който се включва в проекта след като Хара му представя своя сценарий и той му допада много. В ролята на разказвача е Сава Пиперов, който очарова публиката със страхотната си игра и своя неповторим глас. Режисьор и оператор на „Любовен час“ е Слави Ангелов, а Хара заявява, че без него проектът е бил невъзможен. 



Хара Нурин допълва: „Изключително съм благодарна на организаторите от Huawei и Cinelibri за възможността да участваме във фестивала. Не мога да опиша емоцията, когато обявиха „Любовен час“ за победител“!

„Любовен час“



Лонгруи Циу, генерален мениджър на потребителския бизнес на Huawei, закри прожекцията с думите, че бъдещето е във видеото и компанията ще продължава да разработва творчески инициативи, в които да участват все повече хора. Заедно с Жаклин Вагенщайн от страна на Cinelibri, той изрази намерението си Huawei Smartphone Film Festival да се превърне в традиция и през следващата година да предизвика българите с неговото второ, обогатено издание.


Журито на фестивала

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 7 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.