Следва

Ще пия светлина... Чия, Фурми и Сладост

Е ли плагиатството висша форма на ласкателство, Меган Маркъл?

Херцогияната на Съсекс в капана на плагиатството

Celebrities преди 4 години

Минаха едва няколко дни откакто бял свят видя корицата на септемврийския британски брой, за който Меган Маркъл влезе в ролята на гост-редактор, а вече заваляха и обвинения в плагиатство към херцогинята на Съсекс.

По-рано тази седмица австралийските автори Саманта Брет и Стеф Адамс заявиха, че Меган напълно е копирала корицата на книгата им The Game Changers и е използвала цялостната идея за основа на своята платформа.

Съмнения, че двете корици и двете заглавия силно си приличат, няма - както по черно-белия формат, така и в идеята за сбор от снимки на 15 известни жени, вдъхновяващи промяна.

Самата Меган е включена в подбора на The Game Changers и дори е посветила мислите си, под формата на есе, на книгата пред 3 години.

Пред Дейли мейл Саманта Брет казва, че е била слисана, когато видяла корицата на изданието. "Очевидно съм поласкана - това означава, че е харесала корицата ни. Обичам Меган и съм неин голям фен, но е разочароващо, че е използвала идеята ни, без да ни предупреди".

Авторите твърдят, че освен корицата, Меган е използвала и посланието зад книгата им, посветена на смелите жени, които водят света към промяна.

Все още не сме напълно сигурни, че действията на актрисата са целенасочени, но междувременно стана ясно, че към 15-те снимки в корицата на Vogue ще бъде добавена и 16-та във вид на огледало. "По този начин, щом вземат списанието в ръце, читателките ни ще видят и себе си сред вдъхновяващите жени”, казват от Редакцията.

Ние питаме: Е ли плагиатството висша форма на ласкателство?

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.