Следва

5 неща, които не знаехме за Камила Мороне, любимата на Лео ди Каприо

"Купи ми, мамо, Huawei P30 Pro, аз сама ще стана професионален фотограф!"

Остават 10 дни, в които можете да изпратите кадрите си в Международния фотографски конкурс на Huawei InFocus Awards

All About Life преди 4 години



Лятото е възможно най-доброто време да обикаляте надлъж и нашир и да се насладите на онези неща от живота, от които офисното пространство ви ограничава. А когато сте заобиколени от слънце, красиви места и вкусна храна, със сигурност ви се иска да съхраните тези моменти в прекрасни снимки. А освен щастие и удовлетворение, сега тези снимки могат да ви донесат и нещо много повече – стига да решите да се включите в регионалния конкурс за мобилна фотография и видеография Huawei InFocus Awards.



За да имате възможно най-голям шанс да спечелите голямата награда обаче е нужно снимките ви да се открояват, за да впечатлят експертното жури. Ако не сте сигурни как да го направите – не се тревожете, както винаги Huawei е готов да помогне на своите потребители, като този път помощта се изразява в споделения опит на Кристиян Даулинг. Освен че е един от най-актуалните фотографи в света през последните години, Кристиян е международен посланик на Leica и съвсем наскоро се завърна от продължително пътешествие в Африка.



Ето какво споделя той на база на своите преживявания:
"Най-добрите портретни снимки представят модела по естествен, емоционален и нерядко драматичен начин. При портретната фотография светлината и сенките винаги са много важни. В тази област на фотографията обаче е много важна и способността да общувате. Важно е моделът да разбере, че това, което изисквате от него, е с цел да бъде създадена възможно най-добрата снимка, на която самият той ще бъде показан по качествен начин. Умението да накарате своите модели да се чувстват уверени не само в себе си, но и във вас като фотограф, е ключово за създаването на красиви портрети."



"С помощта на съвременните мобилни технологии имаме възможността да снимаме дори много отдалечени обекти така, че да изглежда сякаш сме точно пред тях. Huawei P30 Pro е ненадминат в това отношение. За неговия 5-кратен оптичен, 10-кратен хибриден и 50-кратен дигитален зуум дори Луната не е недостижима. Комбинирайки тези страхотни показатели с автоматичен стабилизатор на изображението, получавате един чудесен еквивалент на професионалните фотоапарати, който винаги можете да носите в джоба си.


Това, което трябва да знаете е, че с приближаването до максималния 50-кратен зуум, изображението ще става доста нестабилно. При това положение ще са ви нужни спокойна ръка и голяма доза умение. Преносимият статив е добро решение на този проблем, но невинаги ще имате възможност да носите такъв със себе си".



"Нощната фотография е истинско изкуство само по себе си. Точно това е областта, която отличава най-добрите от просто добрите фотографи. Ако снимате при ниска осветеност и не разполагате със статив, е добре да избягвате ниските скорости на затвора на камерата. Това осигурява стабилност на изображението и липсата на "размазани" елементи в него.

Бях в такава ситуация, когато снимах стадо слонове по време на едно нощно сафари. Светлината беше много коварна, но благодарение на Pro режима на камерата на Huawei P30 Pro, успях да направя снимки с високо качество, въпреки сложните обстоятелства. Ако снимате в пълен мрак или искате да уловите определен елемент на фона на неоново осветление, то тогава нощният режим на камерата с HDR капацитет е идеалното решение, тъй като снимките ще бъдат толкова ясни, че ще видите на тях детайли, които преди това не сте забелязали със собствените си очи! Това е една наистина уникална характеристика, с която дори професионалните фотоапарати не разполагат".



"Снимането при силна слънчева светлина също би могло да бъде много сложно начинание. Някой фотографи дори избягват да снимат в обедните часове, а само по изгрев и залез, но невинаги можете да си позволите такъв лукс. Ако слънцето е извън кадър, можете просто да закриете обектива така, както бихте го направили с очите си. В противен случай HDR режимът на Huawei P30 Pro отново е чудесно решение, тъй като придава на изображението яснота и обхват в ситуации, в които доскоро най-вероятно щяхте да решите, че въпросният обект не си заслужава да бъде сниман. Благодарение на широкия набор от режими, P30 Pro може да прави качествени снимки във всяка една ситуация – нещо, което не мога да кажа за повечето професионални фотоапарати."

Станете най-добрите
Ако споделеният опит на Кристиян Даулинг ви е бил полезен и сте готови да подадете своя снимка за конкурса Huawei InFocus Awards – имате броени дни, за да го направите. Крайният срок е 11 август. Заявките за участие се подават на официалния сайт на конкурса.

Конкурсът има общо 6 категории, пет от които са посветени на мобилната фотогофрафия - #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard и една на мобилната видеография - Life Now, в която клиповете са с ограничение 30 секунди.

*Големият победител в конкурса ще получи модерния лаптоп на Huawei MateBook 13, смарт часовника Watch GT и 10 хиляди евро, както и ваучер за 250 долара за Trip Advisor.

обедителите във всяка категория ще получат Huawei MateBook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro, 2000 Евро и Trip Advisor ваучер за 250 долара. Завършилите на второ място в различните категории ще получат Huawei P30 Pro, а тези на 3-то - Huawei P30.

*Победителят от категорията "Награда на публиката" ще получи Watch GT и Huawei P30 Pro.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.