Следва

Три дни парти в Cacao Beach Club с някои от най-добрите имена от електронната сцена

Над 70 културни събития ще завладеят Созопол от 29 август до 7 септември

Историята на "Плаващите кейове" -  един от най-мащабните арт проекти, ще открие филмовата програма на Аполония 2019

Events преди 4 години


Арт проектът "Плаващите кейове"

Официалната пъстра програма на тазгодишното издание на най-големия арт Фестивал у нас – Празниците на изкуствата „Аполония“ вече е достъпна на www.apollonia.bg. Изобилие от най-различни културни събития ще завладеят морския град Созопол от 29 август – 7 септември. Над 70 на брой ще бъдат събитията през 35-ото юбилейно издание на Аполония, а билетите са налични в мрежата на Eventim. В продажба е и лимитираният Златен билет за Аполония 2019.



Тазгодишната кино програма ще бъде открита с уникалния филм "Да ходиш по вода", който разказва за пътя към осъществяването на един от най-мащабните арт проекти, "Плаващите кейове", и неговия създател Христо Явашев – Кристо. Зрителите ще имат невероятната възможност да се пренесат в Италия на езерото Изео, където мечтата на безброй хора да ходят по вода става реалност. Филмът за сбъдването на една смела идея, зародила се още през 1970 г., е дело на изключително талантливия български режисьор Андрей Паунов и ще бъде показан на 30 август от 23:00 часа в читалище "Отец Паисий".



Друг ключов акцент в програмата ще бъде концертът на харизматичния Васил Петров. Един от най-обичаните български поп и джаз изпълнители ще озари с таланта си сцената на Амфитеатъра в Созопол на 4 септември от 21:00 ч. Васил е сред любимите изпълнители на Фестивала и по повод юбилея на Празниците на изкуствата е подготвил специална програма, включваща едни от най-големите му хитове в изцяло нов аранжимент. "Бряг за двама", "Подслон в дъжда", "Другият" са само част от песните, на които публиката ще може да се наслади в лятната вечер.



Публиката на Фестивала ще чуе любимите на поколения българи музикални групи – Б.Т.Р, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, ФСБ, Биг бенда на БНР и много други.



 Концертите на групите ще са в Амфитеатър „Аполония“. Повече информация може да откриете в официалната програма на Празниците на изкуствата 2019 г. 





Като продължение на програмата за 35-ата си годишнина, Фондация Аполония организира съвместно с НДК грандиозен концерт на известния италиански изпълнител Марио Бионди в София. Мащабното събитие ще се проведе на 18 октомври в Зала 1 на НДК. Билети за концерта могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg и eventim.bg.



За Аполония:

Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на Аполония в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

Повече информация за програмата на Аполония може да намерите
ТУК и на facebook страницата на фестивала ТУК.  

Златен билет можете да закупите
оттук.


More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?