Разходка по подиума на Victoria's Secret: 20 години възход и накрая падение

Разходка по подиума на Victoria's Secret: 20 години възход и накрая падение

И с полицейско куче да го търсите, трудно бихте открили човек, който не е по един или друг начин емоционално обвързан с Victoria's Secret.

От края на 90-те Victoria's Secret е един от най-широко известните и най-обсъжданите лейбъли в Щатите - да не кажем и в света. За съжаление, в последните няколко месеца популярността и медийното внимание се развиват по начин, по който от ръководството едва ли са си и мечтали. Не много добър искаме да кажем.


"Ангелите" отлетяха? Вярна ли е информацията, че Victoria's Secret отменя шоуто си


Огромната роля на Ангелите в дефинирането на това "що е секси" съвсем не е за подценяване - с предизвикателното си бельо, с грандиозните си модни спектакли - и в своя апогей, именно тези качества и позиции помагат на бранда да достигне върховни моменти в продажбите си и да утвърди общозначимия си глобален статус.


20 години по-късно: Адриана Лима каза "чао" на крилцата


Ходът на развитие обаче изглежда се обръща - продажбите падат, клиентите се оплакват от занижено качество, а анализите стават все по-скептични относно бъдещето на бранда, АКО продължи досегашната позиция, която отказва да се адаптира към #MeToo ерата на засилен феминизъм и политическа коректност.


Конкурент на Victoria's Secret злепоставя марката в отворено писмо


Компанията е изправена пред допълнително предизвикателство, последвало скандала с отказа на Victoria's Secret да включи модели, различни от дългокраки самодиви, тежащи не повече от 60 килограма (въпреки че маркетинга промотира здравословен начин на живот), оставка на Главния изпълнителен директор и сблъсък със сериозна критика от страна на обществото.


Генералният директор на Victoria's Secret подаде оставка заради скандала


Дали тази близо 20-годишна история ще успее да устои на изпитанието, да се напасне към времето и обстоятелствата СЕГА, да пренебрегне някои от мотивите си в полза на това да стабилизира продажбите си? Не е ли това ключовият елемент, отличаващ успешните проекти от временните? Интересно е да се следи развитието на тази сага, предполагаме, че ще е и по-скоро, отколкото си мислим.

В галерията горе>>> се фокусираме върху именно 20-годишната история на сбъднатата мечта Victoria's Secret в компилация от най-популярните фотоси на Ангелите на подиума.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia