Следва

"Физика на тъгата" на Теодор Ушев – с премиера през септември в Торонто

Националната Галерия представя Джон Кики и Дарън Баркър

Британските художници Джон Кики и Дарън Баркър организират за първи път своя изложба в България.

Events преди 4 години

Техните произведения са фигуративни и изобразяват контрастите в човешкото битие. Традиционни като живописна форма, те се допълват взаимно, независимо от индивидуалния стил и тематика.


Джон Кики, Инфанта и слон, 2014-2015-2016, акрил върху платно, 190 х 185 см

Джон Кики е считан за един от водещите британски фигуративни художници, високо ценен не само в Обединеното кралство, но и на международната сцена. В представената серия авторът препраща към популярния в историята на изкуството образ на инфантата. Произведенията са многократно преработвани.


Дарън Баркър, Самота, 2018, маслени бои върху платно, 136 х 111 см

Дарън Баркър представя създадени наскоро творби, изпълнени с маслени бои върху платно. Те са странни, сантиментални и обезпокоителни - двусмислен разказ в цвят и образи.

Откриване: 8 август, четвъртък, 18.00 часа
Двореца, Пл. „Княз Александър I” № 1

Изложбата ще продължи до 8 септември.

More from View Sofia

Скарлет Йохансон е фаталната жена - първият трейлър на Asteroid City на Уес Андерсън

Movies & TV преди 1 година

Уес Андерсън е забележително продуктивен напоследък. Измина малко повече от година, когато идиосинкратичният американски режисьор пусна последната си възхитително странна драма, динамичното ансамблово парче The French Dispatch, а ето че вече се връща с поредна доза безподобно кино

Полина Влахова от Филип Морис България за бъдещето, изкуството, София и уюта на работното място

All About Life преди 2 години

В самото начало на непредвидимата 2022 година, в която единственото сигурно е, че нищо не е ясно, както сподели Мариан Залцман в своя тренд репорт за предстоящите месеци, разговаряме откровено, нежно и визионерски с Полина Влахова, мениджър маркетинг и дигитални комуникации във Филип Морис България.  

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?