Следва

Fashion Starter: Карълайн, внучката на Даяна Врийланд, за секса, виното, пастата и тревата

Double trouble: Prada или Robert Rodriguez?

По добре помнена традиция Double Trouble рубриката обединява и разглежда два почти сходни елемента, които още на пръв поглед изглеждат еднакви, а основната разлика помежду им е големият ценови интервал.

All fashion преди 4 години

Чиста случайност или не, темата ни на разговор днес се съсредоточава около Prada, защото споделяме афинитет към името или просто защото снимките в Instagram натам ни отведоха.


Лоренцо Бертели, млад рали състезател с Миуча Прада за майка, ясна мисия и много фенки


Както от кадрите ясно се вижда, сходствата се четат в дамска визия от мъжката есенно-зимна колекция за 2019-та и резорт селекцията на Robert Rodriguez за 2020-та. В случая на първооснователя, тук визираме италианската къща основно заради хронологична гледна точка, а след това и поради лична, обектът на силно желание е синята памучна рокля-риза, богато обшита с кристали. Тя допълнително бива стилизирана с помощта на бюстие, наподобяващо корсет, а цената е следната - 10 242лв. за роклята и 1 744лв. за бюстието.


Истории от живота: Миуча Прада на 70. Да мечтаеш в розово


Double Trouble: Кая Гербер или Макензи Дейвис

При Robert Rodriguez пък, общото внушение идва сравнително омекотено - цветовата гама от синьо и черно е запазена, но роклята е преразгледана в класическа риза, декорацията от кристали е почти отсъстваща - намираме я само в първите две копчета до яката, а бюстието е почти същото. Look book-ът към колекцията е заснет едва в началото на юни месец, а колекцията се очаква да бъде пусната в продажба едва през февруари, затова и няма как да посочим точните цени на артикулите като референция. Това, което можем да направим обаче, е да предположим, базирайки се на средна цена на бранда за съответните елементи - 1 600лв. за роклята и 1 000лв. за риза/топ. Съответно спокойно можем да заключим, че дори и ценовите предположения да не са съвсем точни, общият им сбор не се доближава дори само до цената на роклята Prada, правейки ги по-достъпната, но и подчертано по-лишена от въображение шопинг опция.

Ние направихме своя избор, а вие? Споделете в анкетата долу>>>

Анкета

Вечната Prada или новаторът Robert Rodriguez?

More All fashion