Следва

Календарът на Pirelli-2020: Ема Уотсън, Кристен Стюарт и други

Fashion Starter: Карълайн, внучката на Даяна Врийланд, за секса, виното, пастата и тревата

С родословно дърво в модата като никое друго!

All fashion преди 4 години

Карълайн Врийланд - правнучката на легендарния моден редактор Даяна Врийланд, усилено гради своя образ на фешъниста, Instagram сензация, лошо момиче и музикант едновременно, а големият й брой последователи бързо я отвежда и до модната сцена, откъдето вече се чувства завидно комфортно. Но въпреки известното име и привлекателния външен вид, пътят към славата се оказва доста труден за блондинката.

Повечето от вас вероятно я познават като скандалното момиче от социалните мрежи, което публикува редовно разголени снимки и хапва паста на корем, придружена задължително от чаша вино, препоръчително червено, но тя е също така и модна наследница с потекло. Израснала в Лос Анджелис с майка си - внучка на голямата Врийланд легенда, Карълайн има немски корени - баща й е немски дипломат, с когото обаче младата жена не поддържа отношения.


"Селяните и гениите са единствените хора, които успяват. Шанел беше и двете." Философията на Даяна Врийланд в 40 цитата


Освен като модно момиче, работещо като инфлуенсър за различни брандове и с редовно front-row присъствие, Карълайн е известна с безумната си откровеност в социалните мрежи, където споделя всичко без задръжки, а приоритетите за нея идват в следния ред - секс, паста, музика, вино и мода. Обича да се снима и разхожда гола, не се срамува от тялото си, демонстрира го редовно, в това число и щедрото деколте, което бива подложено на хирургически интервенции с цел допълнително подчертаване.

"Престъпление и наказание" на Достоевски е любимата й книга, именно защото темата за силата на човешкия ум силно я вълнува - умението да си повярваш, че си непобедим, над закона и дори да оправдаеш убийство. Шарл Бодлер пък е не по-малко значим за 31-годишната блондинка автор - негов цитат бива татуиран по тялото на Врийланд, като част от общо 12-те послания, с които тя много се гордее. Думите са откъс от "Време е да се напия" и гласят следното: "Напий се и остани по този начин. С какво? С вино, поезия, добродетел, каквото и да е. Но се напий!"

Изключителната литература и качественото вино задължително се придружават от храна и малко билкови добавки: "Всеки пуши трева и не става въпрос дотолкова за веществото, което поемаш, а по-скоро за церемонията да бъдеш с хора със сходни интереси, да споделите преживяването и да надградиш начина си на мислене. Бодлер има серия от есета, които е написал под въздействието на вино и хашиш, описвайки различните им аспекти - опитвал е различни субстанции, а след това се е опитвал да създаде нещо креативно. Интересно е, отваря ума ти за нови неща." Като неразривна част от цялото, храната има същата тежест в ритуалите на Карълайн: "Освен вкуса и удоволствието от хапването, всичко е до процеса на случване - да седна с приятели, да разчупя малко хляб, да отворим бутилка вино и да поговорим. Всички тези неща се случват около маса, затова храната винаги присъства като мисъл за мен."

Музиката е страст за Карълайн още от дете, тя върви по този път съсредоточено - записва парчета и гостува на множество събития като изпълнител, но всъщност модното й увлечение привлича медийното внимание към нейната особа. В различни интервюта пред медиите блондинката неведнъж е споделяла, че често е била отхвърляна от различни възможности като модел заради големия си бюст и по-изразени форми като цяло. Преди няколко години Vogue Italia я канят за сесия, това е първата голяма медийна покана за момичето навремето, но в деня на снимките фотографът Мишел Комт отказва да я снима заради гърдите й с думите: "Трябва да си тръгнеш. Не мога да те снимам, не знам как." Недълго след това обаче самата Карин Ройтфелд открива Карълайн и започва да работи върху имиджа й, настоявайки, че особеностите я правят специална: "Карълайн, всичко се върти около гърдите ти. Това си ти, не го крий."


Щрак, fashion на портрет: Карин Ройтфелд


Синеочката започва редовни появи по страниците на CR Fashion Book, двете с бившия главен редактор на френския Vogue стават близки приятелки, а от декември насам блондинката, родена под знака на Скорпиона, стартира и своя рубрика там с името "Going to bed with Caroline Vreeland".

Както името загатва, в редовете се говори именно за секс, а от първо лице гласовитото момиче споделя следното: "Ако ще си лягаме заедно, редно е да ти разкажа малко за себе си. Мисля за секс. И то много. Прекалено директно ли е? Склонна съм да съм доста откровена, но нека започнем така. Аз съм провокативна, пряма, по дяволите - дори безстрашна. Ако сме на първа среща и искаш да разбереш повече за мен, ще ти кажа, че съм шумна, запълвам стаята с присъствието си. Ще ти кажа, че не може да мине и ден без да мисля за секс. Това е тема, която не се коментира често, а аз искам да говоря за нея. За мен сексът не е просто акт, той е всичко преди, по време и след. Сексът се отнася до уязвимост и честност. Но има толкова много по темата, което не знам, това не ме плаши обаче, напротив - възбужда ме."

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.