Следва

Ближи си Bvlgari-то

Календарът на Pirelli-2020: Ема Уотсън, Кристен Стюарт и други

От централата на Pirelli се похвалиха с първи бекстейдж кадри от процеса на заснемане на поредното издание на прочутия им, и всеки път великолепен като естетика и качество ежегоден календар.

All fashion преди 4 години


Розалия и Ема Уотсън

Този път календарът е посветен на вечния събирателен женски образ в културната история на човечеството - шекспировата Жулиета. Героини в Pirelli-2020-приключението са звезди от различни поприща - актрисите Кристен Стюарт, Индия Мур, Яра Шахиди и Ема Уотсън, Клеър Фой и Мия Гот, певиците Розалия и Крис Лий, художничката Стела Роверси.

Автор на снимките е прочутия италиански фотограф Паоло Роверси /да, Стела Роверси е негова дъщеря/, а подготовката протича във Верона, "родината" на Жулиета.

"Аз все още търся своята Жулиета и ще я търся цял живот. Защото Жулиета е мечта", - споделя Роверси.

Ема Уотсън


Кристен Стюарт

Заедно с бекстейдж кадрите, в мрежата се появиха и такива, на които участничките в календара са заснети, докато четат откъси от "Ромео и Жулиета".


Календарът на Пирели, емблема на добрия корпоративен маркетинг, наскоро пое по пътя на прогресивността, опитвайки се да покаже, че красотата е многолика - в календара вече се снимат не просто топ модели в разголени пози, но и твърде интересни жени от разни националности, вкл. транссексуалната актриса Индия Мур.

Иначе, календарът на фирма Pirelli излиза за сефте през 1964 година. Оттогава насам той се превръща в условен Еверест за фотографите, поканени да го снимат, както и за моделите, поканени да бъдат снимани. Общо взето е доста трудно да се посочи звезда от света на модата, непоявявала се на прочутите му "страници".


Ема Уотсън

В продължение на дълги години календарът възпява женската красота, в смисъла на идеални пропорции, конвенционално правилни физиономии, перфектни черти, един вид "красотата е хармония". Мацките в повечето случаи бяха оскъдно облечени, дори голи. Днес вече е друго - емблематичната вещ с подчертано колекционерска стойност се стреми да добави стойност върху вече постигнатото, като отразява повече и по-разнообразни теми, които вълнуват жените емоционално и психологически, и като се базира на идеята за лични достижения и ценности, а не на външността.


Клеър Фой


Мия Гот


Паоло Роверси и Ема Уотсън 


Розалия


Стела Роверси


Розалия


Крис Лий


Клеър Фой и Паоло Роверси 


Яра Шахиди


Индия Мур

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.