Следва

Таитянки

#TheLatest: Датчанките в Net-a-Porter - "приятелство и перли", романтична, нетрудна и женствена естетика

THE LATEST IN FASHION

All fashion преди 4 години

Датската модна сцена е една от най-силно изявените през последните няколко години, а вниманието, което тамошните дизайнери привличат към себе си, нараства неизмерно с всеки следващ сезон. А сега, с официалния старт на седмицата на модата в Копенхаген отбелязваме и една специална колаборация, която категорично затвърждава влиянието на датския дизайн в интернационалната мода.


#ootd: Датската Хайди и плетените й шорти



двете дизайнерки

Cecilie Bahnsen, която бе финалист за наградата на LVMH през 2017-та и Sophie Bille Brahe - дизайнер на бижута на местно ниво, но с голям кръг от верни последователи, обединяват сили в обща колаборация по покана на не кой да е, а онлайн ритейл гиганта Net-a-porter. Капсулната колекция, заснета в красиви кадри в редовете по-долу, отпразнува по думите на двете дизайнерки женската вселена и приятелство.


Кой кой е в модата днес: Осем много млади бранда, които са тук, за да останат


Bahnsen и Brahe се запознават още преди години, докато учат заедно в Royal College of Art в Лондон, а в течение на времето разбират за неминуемите сходства помежду им по отношение на естетика - романтична, нетрудна и женствена. Първата създава силно скулптурирани и обемни силуети, а за втората красотата се изявява под формата на деликатни перлени обици и диамантени пръстени, които нежно се извиват около пръстите. Макар и това сходство да е ясно осъзнато и от двете дами, колаборация между тях така и не се е случвала, докато именно британският моден гигант не прозира синергията помежду им и не отправя предизвикателството, което вероятно ще се превърне и в превратен момент за кариерата на датчанките.


Рокля 1 038лв.

Колекцията се състои от 22 дизайна - рокли, бижута, чанти и чифт кецове, които заедно, а и поотделно инкорпорират отличими и за двете дизайн маниери, изразяващи се в обемни поли, пухкави ръкави, декорации от перли, копринена вечерна чанта, отново инкрустирана с перли и чифт черни кецове.


Рокля 1 597лв.


Рокля 7 516лв.


Рокля 1 822лв.

"Приятелство и перли", както се шегуват двете приятелки, е неофициалното име на колекцията: "Брандовете ни със сигурност се харесват на едни и същи потребители. Те вероятно се интересуват, от каквото и ние - те са хора, които търсят уникални дизайни, които ще ги накарат да се почувстват красиви, уверени и в комфорт със себе си. Силуетите са скулптурирани с отворени деколтета и прозрачни пластове, за да се видят перлените колиета в цялата им прелест. Цената стартира от 210 паунда и достига до 4330 паунда, а самите дизайни са така създадени, че да са изискани и кежуъл едновременно."


Колие 6 860лв.


Обици 1 646лв.


Диадема 9 486лв.


Колие 2 430лв.


Цялата колекция разглеждаме на страниците на Net-a-Porter.com ТУК.

More All fashion