Следва

Транссексуален модел, оставка в Маркетинга, обвинения в сексуален тормоз - какво зa Бога се случва с Victoria's Secret?

Barneys New York фалира, затваря 15 магазина

Легендарното име в света на луксозната търговия е изправено пред трудности - от компанията обявиха предприети спешни мерки за реструктуриране, търсят купувач.

All fashion преди 4 години

Като част от плановете за преустройство, Barneys предвижда затварянето на 15 от общо 22-те си локации. Мултибранд бутиците им в Бевърли Хилс, Сан Франциско, Бостън, както и флагман-магазина в Манхатън, на Медисън авеню, както и престижният емблематичен магазин в Ню Йорк, са единствените, които ще продължат да работят. Онлайн платформата на Barneys също продължава дейността си. Очаквано, именно оттам компанията се надява да компенсира загубите и да навакса загубеното в годините.


Защо фалират луксозните американски универсални магазини?



Даниела Витале

"Като при много други в нашата индустрия, финансовите ни показатели се оказаха драматично повлияни от конкурентната търговска среда в интернет, още повече, че ценовите нива на търговските площи под наем продължиха да са нереално високи и в несъотвествие с реалностите на пазара", каза в обръщение президента и изпълнителен директор на Барнис - Даниела Витале.

"Целта ни е да продължим да обслужваме клиентите си в ключовите си флагмански магазини и глобално през Barneys.com", добавя Витале. "Тъй като се налага да се вземат трудни решения, този процес ще способства да преразгледаме бюджетите си и да продължим адекватно дългосрочните си търговски споразумения и отношения."


Даниела Витале


Art Act: Марина Лароуде, красивата бразилка начело на Barneys и Teen Vogue


Търговската верига от известно време беше в свирепа битка за наема за магазина си на Madison Avenue. Според New York Times, миналата година арбитражният съд на щата Ню Йорк е взел решение в полза на наемодателя да се увеличи наема за площта на магазина почти двойно - от 16 на 30 милиона долара годишно.

Банкрутът на Barneys очаквано се свързва и с експанзията на онлайн търговците за сметка на традиционните магазини - факт е, че последните завземат все по-голям процентен дял от общата търговия в световен мащаб.

Само през изминалите 7 месеца на тази година, няколко престижни нюйоркски бутика, в т.ч. Henri Bendel и Lord & Taylor прекратиха дейността си.

More All fashion