Следва

Защо не?

Хирургическа прецизност от Giambattista Valli в Париж

FALL 2019 COUTURE

Runway преди 4 години

След като по време на филмовия фестивал на Кан този май стана ясно, че следващата дизайнерска колаборация на H&M ще е с Джамбатиста Вали, медийното внимание към дизайнера започна да се трупа все повече и повече с всеки изминал ден. Разбира се, звездният фактор оказва влияние - Кендал Дженър бе първата разходила се в Кан с дизайн от колекцията, а Шарлот Казираги, внучката на Грейс Кели, облече негов дизайн на втората церемония от сватбата си с Дмитри Расам в края на месец юни.


Fashion Starter: Безупречните стил умения на Грейс, принцесата на Монако


За разлика от пищните дефилета, които по принцип дизайнерът организира по време на седмицата на висшата мода в Париж, за сезон Есен 2019-та той избира по-различен подход, а именно интимна презентация в известния парижки хотел Shangri-La, където италианецът подготвя цели три зали за своите кутюр творения. По негови думите идеята е да създаде: "Момент на спокойствие. Всичко трябва да е перфектно, дори и най-малкият детайл. Ако на дефиле някои дребни неточности могат да останат незабелязани, но с презентацията не е така."


ТенденцииТЕ Есен/Зима 2019-та: Какво ни очаква


Първата от трите стаи стартира с пластмасови манекени облечени в бели ризи с монограм и големи тюлени поли, олицетворяващи старта на неговата кариера, докато втората е посветена на изкуството на ателието по висша мода - обемна рокля от копринена тафта, разгледана цялата в 3D манипулации на изключително фини божури и още една - вълнено мини с множество фини бродерии, наподобяващи цяла флорална градина от цветове на портокал и далия.


Trend report: Костюмар(к)и


Последната и най-разточителна откъм дизайни стая е тази, посветената на обсесиите на Вали. Преувеличени обеми, както само той умее, принтове на рози, къдри и съпоставяне на дължини по разточителен и разпознаваем за дизайнера маниер. Всяка една от по-обемните интерпретации от новата кутюр колекция отнема 300 часа ръчен труд, а самият Вали споделя, че настоява да се акцентира върху усилието, тежкия труд и талантът вложен в детайла: "Ние в ателиетата за висша мода работим с хирургическа прецизност и всеки път поемаме сериозен риск по отношение на това, че финалният резултат трябва да е перфектен!"

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.