Следва

Три много по-достъпни и съвсем нелоши алтернативи на The Birkin Bag

Есен/Зима 2019-та: Модерната буржоазия

ТЕНДЕНЦИИТЕ ЕСЕН/ЗИМА 2019

All fashion преди 4 години

Разглеждайки в детайли есенно-зимните колекции за 2019-та, една не особено трудна за постигане, но силно изявена откъм обем и дизайнерски прочит комбинация, не спира да се изпречва пред погледите ни, дизайнер след дизайнер, дефиле след дефиле. Става въпрос за основата от миди пола, красив топ и блейзър, които в правилния за новия сезон стайлинг, зазвучават по парижански 70-тарски или както колегите от Vogue наричат още стиловата интерпретация - модерна буржоазия.


Dior Есен/Зима 2019

Дизайнерският подход се изразява в красиви копринени топове, шалчета, чувствени поли и спретнати красиви блейзъри в букле или туид, а изисканите, но някак flashy големи златни аксесоари неизменно съпровождат всяка една от визиите. Гамата сама по себе си пази елегантно зададения тон и се позиционира успешно сред бежовите, кафяви и като цяло неутрални нюанси, а леопардът може да присъства като мотив, но в малки и ненатрапчиви дози. Голям брой от актуалните дизайнерски имена в момента застават зад тази повече стилистична, отколкото дизайн идея - втората дамска колекция на Еди Слиман за Celine е като цяло подчинена на концепцията, а модните реакции, за сметка на тези от първото дефиле, са доста по-позитивни и ще се изразят в поощрение откъм продажби през следващите няколко месеца, надяваме се.


Celine Есен/Зима 2019

Рикардо Тиши за Burberry (#1 в галерията горе) пък също заделя една немалка част от обемния иначе line-up за въпросната естетика, потопена в бежово и нежни материи, поддържащи настроението женствено, сякаш Наталия Водянова сама по себе си не е достатъчно олицетворение за женственост. При Fendi (#3 в галерията) пък подходът е малко по-дързък - плисираната миди пола е решена в прозрачна материя и се съчетава с високи бели кожени ботуши, а топът, макар и да идва с консервативна висока яка, не пречи на внушението да остане смело и предизвикателно>>>


Lanvin Есен/Зима 2019


Balenciaga Есен/Зима 2019

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.