Следва

Rubberist

Три много по-достъпни и съвсем нелоши алтернативи на The Birkin Bag

Да ги наречем "Бъркин-инспирирани"

All fashion преди 4 години


Джейн Бъркин

Вдъхновена от и създадена през 1984-та за самата Джейн Бъркин, емблематичната Birkin чанта се превръща не само във фаворит, ами и в задължителен елемент от гардероба на всяка уважаваща себе си и статута си на "селебрити", дама - от Саманта Джоунс в Sex and the City до Вики Бекъм и Кардашян-Дженър клана. Цената на един Бъркин започва от 12 000 щатски долара и с ясното съзнание, че усещането да притежаваш въпросния модел не би могло да бъде сравнено с никое друго, ви предлагаме три на брой алтернативи, които могат да се похвалят с в пъти по-ниска цена и със съвсем нелошо качество.


Кейт Мос


Виктория Бекъм

Да, сходствата могат да бъдат наречени и опит за фалшификация, но, сигурни сме, ако зачекнем въпроса пред кой да е от дизайнерите зад долуизброените модели, отговорът им би се завъртял около тезата, че "артистите се вдъхновяват един от друг - от творчеството си". Имайки предвид, че не сме в положение да спорим с Майкъл Корс, решаваме да приемем отправната им точка за вярна.


Ф като Фалшиво. Кратка история на най-изкусните фалшификатори, които светът познава



Крис Дженър и Ким Кардашян


Анна дело Русо


Щрак, fashion, на портрет: Анна Дело Русо!


Разбира се, ако ни попаднат едни 40-50 000 долара, веднага бихме се наредили в уейтинг листа за Иконата на чантите, но засега се ограничаваме само с надеждите. Съвсем отделен въпрос е, че The Birkin Bag лично ние свързваме с определено положение и начин на живот, който идва по-напред в плана ни за развитие.

 

Както вече споменахме, цените на най-желаната чанта в историята варират между 12 000 и 300 000 долара - за предполагаемо сдобиване с модела, освен че е нужен сериозен финансов мускул, си трябва и много добър приятел в бизнеса (говорим за високо ниво в бранша). Но стига приказки, разглеждаме няколко от "Бъркин-инспирираните" чанти на пазара - еднакво стилни и сравнително по-бюджетни!

The RL50 на Ralph Lauren
Средният размер се предлага на цена от 1 900 евро/3 724 лева.


Всички носят: The RL50 на Ralph Lauren


Малката isobel на Kate Spade New York
Намалена от 574 на 345 лева.

Кожената Mercer на Michael Kors
Също намалена, кожената бяла Mercer на Корс е наша срещу 183 лева.


Бродуей, Studio 54 и РOP културата през призмата на Michael Kors


Теглим чертата и си самодоказваме, че дори най-скъпият от трите модела е едно 10 пъти по-евтин от "най-евтиния" Бъркин.

More All fashion