Следва

Падам си по цветове, но повече по шопинг

Есен/Зима 2019-та: "Падам си по цветове"

ТЕНДЕНЦИИТЕ ЕСЕН/ЗИМА 2019

All fashion преди 4 години

В абсолютен контрапункт на предишната тенденция, а именно издържани женствени ансамбли в бежово, наречени със звучното име "Модерна буржоазаия", идва следващият голям тренд, обособен като част от цялото на Есен/Зима 2019-та. Говорим за ярките цветове, които ясно и категорично намират своята изявена позиция сред дизайнерските дефилета за новия сезон.


Есен/Зима 2019-та: Модерната буржоазия



Jacquemus Есен/Зима 2019

Освен на първата от дотук изброените тенденции, ярките цветове контрастират и на голяма част от следващите, които предстои да разгледаме - английски туид, кожа и минимализъм като цяло. За сметка на всичко това обаче присъствието на цвят стои много на място особено когато е употребено по максималистичен маниер, а именно от глава до пети. При Jacquemus цикламата е отправна точка, затова дългото до земята палто и кореспондиращите му прави панталони са единственото логично решение за есенно-зимното дефиле. За италианците от Fendi (снимка #1 в галерията горе) източник на вдъхновение е жълтото винил палто, наподобяващо дъждобран, а за Max Mara (снимка #10) това са почти всички цветове на дъгата, носени задължително монохромно - от кожените кроко ботуши над коляното, чорапогащника, полото, вълненото сако и мохерната жилетка.


Dare U: Лилипутското Jacquemus



Nina Ricci Есен/Зима 2019

Наред с цикламата, жълтото, синьото, лилавото и червеното в яркия им, но все пак стандартен прочит, част от дизайнерите се увличат и по неоновата палитра, с която за щастие успяхме да свикнем, наблюдавайки популярността й през летния сезон, за да сме напълно готови за смелите идеи на Демна Гвасалия за Balenciaga (#3 в галерията), Nina Ricci и Versace (последен 18-ти кадър) в първите стъпки на септември>>>

More All fashion