Следва

Падам си по цветове, но повече по шопинг

Есен/Зима 2019-та: "Падам си по цветове"

ТЕНДЕНЦИИТЕ ЕСЕН/ЗИМА 2019

All fashion преди 4 години

В абсолютен контрапункт на предишната тенденция, а именно издържани женствени ансамбли в бежово, наречени със звучното име "Модерна буржоазаия", идва следващият голям тренд, обособен като част от цялото на Есен/Зима 2019-та. Говорим за ярките цветове, които ясно и категорично намират своята изявена позиция сред дизайнерските дефилета за новия сезон.


Есен/Зима 2019-та: Модерната буржоазия



Jacquemus Есен/Зима 2019

Освен на първата от дотук изброените тенденции, ярките цветове контрастират и на голяма част от следващите, които предстои да разгледаме - английски туид, кожа и минимализъм като цяло. За сметка на всичко това обаче присъствието на цвят стои много на място особено когато е употребено по максималистичен маниер, а именно от глава до пети. При Jacquemus цикламата е отправна точка, затова дългото до земята палто и кореспондиращите му прави панталони са единственото логично решение за есенно-зимното дефиле. За италианците от Fendi (снимка #1 в галерията горе) източник на вдъхновение е жълтото винил палто, наподобяващо дъждобран, а за Max Mara (снимка #10) това са почти всички цветове на дъгата, носени задължително монохромно - от кожените кроко ботуши над коляното, чорапогащника, полото, вълненото сако и мохерната жилетка.


Dare U: Лилипутското Jacquemus



Nina Ricci Есен/Зима 2019

Наред с цикламата, жълтото, синьото, лилавото и червеното в яркия им, но все пак стандартен прочит, част от дизайнерите се увличат и по неоновата палитра, с която за щастие успяхме да свикнем, наблюдавайки популярността й през летния сезон, за да сме напълно готови за смелите идеи на Демна Гвасалия за Balenciaga (#3 в галерията), Nina Ricci и Versace (последен 18-ти кадър) в първите стъпки на септември>>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.