Следва

#TheLatest: За булките и хората - Karen Walker с първа брайдъл линия

Есен/Зима 2019-та: Рамо, на което да поплачеш

ТЕНДЕНЦИИТЕ ЕСЕН/ЗИМА 2019

All fashion преди 4 години

Силно изразените рамена представляват ярък хайлайт от случващото се за сезон Есен/Зима 2019-та. Преувеличени в своя обем, рамената постепенно пробиват своя път на котешката пътечка от известно време насам, докато не затвърдят категорични позиции, каквито са тези за предстоящия сезон.


ТенденцииТЕ Есен/Зима 2019-та: Какво ни очаква


Повлияни от естетиката на 80-те години на миналия век, които все така настоятелно определят дизайн наклоненията и този път, подсилените рамена стават част от общото цяло на ансамблите, определящи стилистичните ни настроения. Подобно на цялостната концепция на новите тенденции, а именно завиден синхрон между минимализъм и максимализъм, и детайлът, за който говорим днес, може да се разгледа в двете посоки. Преобладаващо обаче той се съсредоточава около по-минималистично издържаните, при които обемът в горната част е от водещо значение, а надолу силуетът бива по-прибран, дори подчертан в талията.


Saint Laurent Есен/Зима 2019: Rave chic: Софистицираната и много освободена мацка на Saint Laurent

В подобна Sci-Fi екзотика се изразяват дизайните на Saint Laurent, Isabel Marant, Givenchy (#1 в галерията горе) и David Koma (#2), а ясно четящата се структура дава изискващия се за 2019-та модерен вид, който може да се тълкува и като строг, и като размиващ границите между половете, в зависимост от гледната точка.


Isabel Marant Есен/Зима 2019: Номадска рапсодия в новото от Isabel Marant

При различните дизайнери търсеният обем се изразява по различни начини - някои използват твърди платове, за да постигнат структура като Etro (#5), други търсят лекия ефект на свличането и набирането като Isabel Marant, докато трети боравят със сложни конструкции, за да постигнат обем и структура от иначе леки нетвърди платове, точно както Сара Бъртън за McQueen прекрасно илюстрира.


Alexander McQueen Есен/Зима 2019: Конструктивност в деконструктивизма от Alexander McQueen


Есен/Зима 2019-та: Модерната буржоазия

Есен/Зима 2019-та: Падам си по цветове

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.