Следва

#TheLatest: За булките и хората - Karen Walker с първа брайдъл линия

Есен/Зима 2019-та: Рамо, на което да поплачеш

ТЕНДЕНЦИИТЕ ЕСЕН/ЗИМА 2019

All fashion преди 4 години

Силно изразените рамена представляват ярък хайлайт от случващото се за сезон Есен/Зима 2019-та. Преувеличени в своя обем, рамената постепенно пробиват своя път на котешката пътечка от известно време насам, докато не затвърдят категорични позиции, каквито са тези за предстоящия сезон.


ТенденцииТЕ Есен/Зима 2019-та: Какво ни очаква


Повлияни от естетиката на 80-те години на миналия век, които все така настоятелно определят дизайн наклоненията и този път, подсилените рамена стават част от общото цяло на ансамблите, определящи стилистичните ни настроения. Подобно на цялостната концепция на новите тенденции, а именно завиден синхрон между минимализъм и максимализъм, и детайлът, за който говорим днес, може да се разгледа в двете посоки. Преобладаващо обаче той се съсредоточава около по-минималистично издържаните, при които обемът в горната част е от водещо значение, а надолу силуетът бива по-прибран, дори подчертан в талията.


Saint Laurent Есен/Зима 2019: Rave chic: Софистицираната и много освободена мацка на Saint Laurent

В подобна Sci-Fi екзотика се изразяват дизайните на Saint Laurent, Isabel Marant, Givenchy (#1 в галерията горе) и David Koma (#2), а ясно четящата се структура дава изискващия се за 2019-та модерен вид, който може да се тълкува и като строг, и като размиващ границите между половете, в зависимост от гледната точка.


Isabel Marant Есен/Зима 2019: Номадска рапсодия в новото от Isabel Marant

При различните дизайнери търсеният обем се изразява по различни начини - някои използват твърди платове, за да постигнат структура като Etro (#5), други търсят лекия ефект на свличането и набирането като Isabel Marant, докато трети боравят със сложни конструкции, за да постигнат обем и структура от иначе леки нетвърди платове, точно както Сара Бъртън за McQueen прекрасно илюстрира.


Alexander McQueen Есен/Зима 2019: Конструктивност в деконструктивизма от Alexander McQueen


Есен/Зима 2019-та: Модерната буржоазия

Есен/Зима 2019-та: Падам си по цветове

More All fashion