Следва

Пазарувай сега, ще плачеш по-късно!

#TheLatest: За булките и хората - Karen Walker с първа брайдъл линия

THE LATEST IN FASHION

All fashion преди 4 години

Карън Уолкър е едно от най-изявените новозеландски имена в модната индустрия, а едноименният й бранд е познат със страхотните слънчеви очила и линия дрехи, минаващи под знаменателя на достъпния лукс. Като изненада за своите най-големи почитатели, 49-годишната дизайнерка обявява, че се заема и с нелеката задача да създаде булчинска линия, носеща името Karen Walker Atelier.

За разлика от първите мисли, които идват наум, дизайните не наподобяват очакваната претруфена сватбена естетика, а олицетворяват изцяло добре изграденото ДНК на бранда - с чувство за хумор, женствени и не прекалено сладникави, а самата Карън споделя в интервю за американския Vogue следното: "Интересното при сватбеното облекло е, че то е толкова по-различно от всичко, което носим в нормалния живот и толкова далечно от начина, по който хората мислят за модата, дрехите, своите ценности. Като цяло е особена тема, затова аз и моят екип искаме дизайните ни да са по-реални и истински до живота, който водим всеки ден. Отдаваме почит на самия ритуал, в никакъв случай не желаем да го пренебрегваме, но го правим по начин, който се усеща реален и на място."

В превод дизайните изглеждат някак безгрижно, несъмнено женствено и красиво - налице са познатите за дизайнерката маниери като къдри, красиво скулптурирани панделки, високи деколтета и някои от познатите за бранда силуети, които обаче тук биват преразгледани в тафта, дантела, тюл и коприна. Най-често срещаната дължина е мини, но наблюдаваме още силуети до глезена и костюми, стилизирани с кецове: "Нашата булка не е от типа меренг, тя не стои неотлъчно на масата зад тортата - тя се движи постоянно и се наслаждава на своя специален ден."

Всеки един от дизайните е вече наличен на сайта на Karen Walker, а ценовият ранг варира между 250 евро и 2 130 евро в зависимост от модела и дължината.

More All fashion