Следва

Пазарувай сега, ще плачеш по-късно!

#TheLatest: За булките и хората - Karen Walker с първа брайдъл линия

THE LATEST IN FASHION

All fashion преди 4 години

Карън Уолкър е едно от най-изявените новозеландски имена в модната индустрия, а едноименният й бранд е познат със страхотните слънчеви очила и линия дрехи, минаващи под знаменателя на достъпния лукс. Като изненада за своите най-големи почитатели, 49-годишната дизайнерка обявява, че се заема и с нелеката задача да създаде булчинска линия, носеща името Karen Walker Atelier.

За разлика от първите мисли, които идват наум, дизайните не наподобяват очакваната претруфена сватбена естетика, а олицетворяват изцяло добре изграденото ДНК на бранда - с чувство за хумор, женствени и не прекалено сладникави, а самата Карън споделя в интервю за американския Vogue следното: "Интересното при сватбеното облекло е, че то е толкова по-различно от всичко, което носим в нормалния живот и толкова далечно от начина, по който хората мислят за модата, дрехите, своите ценности. Като цяло е особена тема, затова аз и моят екип искаме дизайните ни да са по-реални и истински до живота, който водим всеки ден. Отдаваме почит на самия ритуал, в никакъв случай не желаем да го пренебрегваме, но го правим по начин, който се усеща реален и на място."

В превод дизайните изглеждат някак безгрижно, несъмнено женствено и красиво - налице са познатите за дизайнерката маниери като къдри, красиво скулптурирани панделки, високи деколтета и някои от познатите за бранда силуети, които обаче тук биват преразгледани в тафта, дантела, тюл и коприна. Най-често срещаната дължина е мини, но наблюдаваме още силуети до глезена и костюми, стилизирани с кецове: "Нашата булка не е от типа меренг, тя не стои неотлъчно на масата зад тортата - тя се движи постоянно и се наслаждава на своя специален ден."

Всеки един от дизайните е вече наличен на сайта на Karen Walker, а ценовият ранг варира между 250 евро и 2 130 евро в зависимост от модела и дължината.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.