Следва

Тайната градина: 3-те, които не знаехме за Глория Петкова

Най-скъпият развод на Великобритания - екссъпруга с рекорден иск от 6,3 милиарда долара

Британският Times съобщава, че 58-годишната Наталия Потанина, бивша съпруга на милиардера Владимир Потанин, е подала иск за раздяла на имуществото във Върховния съд в Лондон - иска ВСИЧКО (или поне половината на всичкото)!

Celebrities преди 4 години


Владимир Потанин

По данни на изданието екссъпругата на крупния бизнесмен иска да получи 6,3 милиарда долара. В западната преса определят развода на Потанини като най-скъпия в историята на Обединеното кралство.

От Forbes оценяват състоянието на Потанин на 18,1 милиарда долара - за малко да попадне в списъка ни с най-богатите руснаци. В иска си Наталия отбелязва, че не може да разчита на справедлив процес в Русия, защото "бившият й е много близък с Владимир Путин". В случая говори опитът - госпожата вече се опитала да осъди съпруга си в Русия, но неуспешно.


Путин и Потанин

Представляващ интересите на Потанина ще бъде кралският адвокат Чарлс Хауърд, а на Владимир - една от най-добрите адвокатки по бракоразводни дела в UК - Фиона Шакълтън, по прякор Стоманената магнолия.


Свободные миллиарды. 52-ри набор как ви е?



Наталия Потанина

Фиона е защитавала интересите на принц Чарлс в делото за развод с принцеса Даяна, а сега работи по процеса на принцесата-беглец Хая. Шакълтън е юристът, който е успял да издейства най-голямото обезщетение за свой клиент във великобританската история - през 2016-та съдът постановява, че друг руски милиардер, Фархад Ахмедов, е длъжен да изплати на бившата си жена, Татяна Ахмедова, 41,5% от състоянието си, тогава възлизало на 548 милиона долара.


Ахмедови

Владимир и Наталия имат три деца и 30-годишно съжителство, приключило през 2014-та. След първоначалната делба госпожата получава три поземлени имота и две къщи, както и парично обезщетение в размер на 380 милиона рубли срещу апартамент в Москва (вероятно семейното гнездо).

През май 2017-та Наталия подава още един иск за 215 милиона рубли, но съдът го отклонява. Бившата се точи и на половината от правата върху акциите на компаниите "КМ Инвест", "Норильский никель" и "Полюс Золото".

Непосредствено след развода, Владимир се жени за 39-годишната си подчинена Екатерина, която му ражда четвърто дете също толкова непосредствено. Класика в жанра!

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 7 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.