Най-скъпият развод на Великобритания - екссъпруга с рекорден иск от 6,3 милиарда долара

Най-скъпият развод на Великобритания - екссъпруга с рекорден иск от 6,3 милиарда долара

Британският Times съобщава, че 58-годишната Наталия Потанина, бивша съпруга на милиардера Владимир Потанин, е подала иск за раздяла на имуществото във Върховния съд в Лондон - иска ВСИЧКО (или поне половината на всичкото)!


Владимир Потанин

По данни на изданието екссъпругата на крупния бизнесмен иска да получи 6,3 милиарда долара. В западната преса определят развода на Потанини като най-скъпия в историята на Обединеното кралство.

От Forbes оценяват състоянието на Потанин на 18,1 милиарда долара - за малко да попадне в списъка ни с най-богатите руснаци. В иска си Наталия отбелязва, че не може да разчита на справедлив процес в Русия, защото "бившият й е много близък с Владимир Путин". В случая говори опитът - госпожата вече се опитала да осъди съпруга си в Русия, но неуспешно.


Путин и Потанин

Представляващ интересите на Потанина ще бъде кралският адвокат Чарлс Хауърд, а на Владимир - една от най-добрите адвокатки по бракоразводни дела в UК - Фиона Шакълтън, по прякор Стоманената магнолия.


Свободные миллиарды. 52-ри набор как ви е?Наталия Потанина

Фиона е защитавала интересите на принц Чарлс в делото за развод с принцеса Даяна, а сега работи по процеса на принцесата-беглец Хая. Шакълтън е юристът, който е успял да издейства най-голямото обезщетение за свой клиент във великобританската история - през 2016-та съдът постановява, че друг руски милиардер, Фархад Ахмедов, е длъжен да изплати на бившата си жена, Татяна Ахмедова, 41,5% от състоянието си, тогава възлизало на 548 милиона долара.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.